Blog

De man die me laat huilen …

Deze zomer zat ik regelmatig berichten te lezen terwijl de tranen me over de wangen liepen. Geraakt tot in mijn ziel door de man die alleen maar geeft omdat hij niet anders kan. Omdat hij vindt dat dat moet. Zijn vertrouwen in de mensheid is grenzeloos.

Appie Wijma startte een camping voor minima en na het eerste bericht ontstond er een lawine aan reacties. Hij vroeg een fiets voor de camping en kreeg er 60. De stroom goederen naar camping Polemonium was gigantisch. Ook de mensen die graag een weekje weg wilden wisten Appie te vinden. Wil je het nummer van mijn bewindvoerder en moet ik mijn bankafschriften opsturen Appie ? Wil je je bewindvoerder meenemen grapte Appie dan.

Als jij vond dat je een plekje verdiende op de camping en er was ruimte dan mocht je komen. Het rotsvaste vertrouwen van Appie in de medemens. En vakantie was echt vakantie. Eten, drinken, vertier. All in. Vriendschappen werden gesloten voor het leven. Mensen voelden zich begrepen door de buren in de tent naast hun. Ze hoefden niet uit te leggen hoe lastig het leven is als je bijna niks te besteden hebt. Want die buren weten dat ook …

Bij elk bericht moest ik huilen. Niet omdat ik verdrietig was maar de levensinstelling van Appie, zo puur en onzelfzuchtig ontroert me tot op het bot. Appie is geen rijke zakenman met een dure auto en prachtig huis. Appie leeft om goed te doen voor anderen en zijn geloof stuurt hem daar in.

Het is nu stil , de zomer is over. De tenten worden opgeruimd en de rust is enigszins wedergekeerd. Ik kan me zo voorstellen dat Appie en zijn gezin ook even bij moeten komen van alle hectiek want niemand had kunnen voorzien dat het zo’n vlucht zou nemen.

Ik hoop dat Rutte in gaat op de uitnodiging om eens te komen kijken op de camping. De verhalen aan te horen van Appie, dat armoede echt bestaat in ons land …. Ik hoop dat ik volgend jaar een kleine bijdrage mag leveren als het seizoen weer begint. Want om deel te mogen zijn van zo’n project maakt van iedereen een beter mens.

Appie bedankt ! De manier waarop je dit van de grond hebt getild, je hebt laten zien hoe je mensen oprecht even een paradijs op aarde hebt geboden, hoe je door je eenvoud zonder fratsen en toestanden me hebt laten zien waar het echt om draait in dit leven …. Bedankt !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: