Blog

De muizenissen van Karen

Beetje oud nieuws maar ik blijf er toch over nadenken.

Exploitanten van kermisattractie Muizenstad op de kermis in Tilburg stoppen definitief met de attractie. Reden voor de sluiting is een tweet van dierenactiviste Karen Soeters.
De activiste maakte zich boos over het feit dat de attractie, ondanks de zinderende hitte, gewoon open was. “Tot 17:00 uur dicht maar daarna open en om 18.45 was het er 34 graden,” schrijft ze in haar tweet. In Muizenstad wandelen bezoekers door een miniatuurstad waarin levende muizen ‘wonen’. De attractie is al jarenlang een begrip op de Tilburgse kermis.


Ik weet niet of Karen een punt heeft. Ik zie op de videobeelden muizen rondlopen, zich achter het oor krabben en voor zover ik kan zien gaat het niet slecht met ze. Het lijkt me ook dat je als exploitant er wel voor waakt dat ze niet lijden. Je staat op de grootste kermis van Nederland.

De attractie ging ook pas om 17 uur open dus het was nu ook niet zo dat de diertjes al de hele dag “aan het werk waren”. Maar goed, Karen Soeters gooide een tweet de wereld in en het gevolg is dat Wobbe en Jellie de handdoek in de ring hebben gegooid en nooit meer met hun muizen ergens te zien zullen zijn. Ik denk dat Karen zat te juichen op de bank.

Ik denk niet dat mevrouw Soeters een gesprek is aangegaan met de exploitanten. Ik denk dat ze zich ook niet heeft afgevraagd of ze gelijk had met haar stelling. Daar doet mw Soeters namelijk niet aan. Aan fact checking. En eigenlijk geeft dit precies weer waar het fout gaat met types zoals mw Soeters.

Ze zijn allemaal blijven hangen in de puberleeftijd dat alle dieren leuk en lief zijn en dat we ze vooral allemaal moet houden. Qua informatie zijn ze ook op dat niveau blijven hangen. Wat het enge van dit soort berichtgeving is dat het klakkeloos wordt overgenomen door media en talloze keren wordt gedeeld zonder dat mensen zich afvragen of het wel waar is.

Toen een kippenschuur in Kiel Windweer in de hens ging was de boer al veroordeeld voordat er ook maar iets bekend was over de oorzaak. Toen bekend werd dat een idioot onder invloed van drank en drugs de boel had aangestoken heb ik nergens een excuus gelezen aan de man die gewoon zijn brood probeert te verdienen en zag hoe zijn schuur met kippen ten prooi viel aan de vlammen. Moet je je voorstellen ; je staat daar machteloos toe te kijken hoe het vuur alles verwoest en je krijgt al direct een mes in de rug van mensen alla mw Soeters die alleen maar roeptoeteren.

Ik kan me zo voorstellen dat een bedrijf hier in de buurt die kamelen en dergelijke houdt en daarmee naar allerlei evenementen gaat inmiddels hun hart vasthoudt. Je hebt maar 1 idioot met veel volgers nodig om je hele bestaan binnen de kortste keren heel erg onzeker te maken.

De ongecontroleerde muizenissen in het hoofd van Karen Soeters en consorten ….. Ik vraag me af of ze zich ook hebben gerealiseerd dat de kans groot is dat de muizen die op de kermis in Tilburg gefilmd zijn en nu dus werkeloos zijn waarschijnlijk zullen eindigen als slangenvoer. Misschien had ze daar eens over na moeten denken voordat ze weer eens iets de wereld inslingerde.

Wees geen Karen !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: