Blog

De naakte waarheid

Overvolle wasmanden hebben me regelmatig laten denken ; waren we maar nudist. Bergen wasgoed die elke keer weer door mijn handen gaan en soms vraag ik me af of het kledingstuk ook echt gedragen is of dat het op wonderbaarlijke wijze weer de wasmand heeft bereikt zonder dat dat het geval is.

Ik heb niks met kleding en draag zonder probleem dingen die dochterlief niet meer wil dragen. Het hoeft maar aan een paar dingen te voldoen ; zwart/donkerblauw, rekbaar, ruimzittend. Erg veeleisend ben ik niet.

Tijd voor actie !

Maar zo heel af en toe denk ik ; misschien moet ik toch iets van een basisgarderobe gaan samenstellen. Dat ik ooit die woorden in 1 zin zou gebruiken ! Maar het wordt nu allemaal wel wat krap qua kleding en als ik dat ga zeggen, dan is het echt code oranje.

Nu heb ik de lichte handicap enigszins kleurenblind te zijn. Ja ik zie heel duidelijk verschil tussen rood en geel en zo maar die subkleuren tussen bijvoorbeeld blauw en groen ; daar gaat het vaak mis.

Ik ben dus op zoek naar een manier om te bepalen wat mijn kleuren dan zijn. Je hebt daar verschillende methodes voor. Je hebt bijvoorbeeld Dressing your truth waar je aan de hand van een aantal stellingen kan ontdekken welke type je bent. Het zijn er 4 maar je kan blijkbaar ook een mix zijn. Hier is meer informatie te vinden.

4 verschillende stijlen ; dressing your truth

Er zijn ook mensen die een studie hebben gedaan en je kleurenadvies kunnen geven. Daar bestaan dus gewoon opleidingen voor ! Ik heb echt onder een steen geleefd in dat opzicht.

Naakt

Ik ga dus eerst maar eens uitzoeken welke manier het beste bij me past en op zoek naar een soort minimalistisch lijstje waarop staat wat er op zijn minst in je kledingkast zou moeten liggen. Anders moet ik straks noodgedwongen nudist worden. En ik heb zo het idee dat mijn kinderen niet zo blij worden van een naakte moeder.

xxx Jet xxx

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: