Blog

De stoel

Twintig jaar geleden, na een poosje proefzitten, besloten we ervoor te gaan. En zoals dat gaat met nieuwe stoelen, je moet je plekje er even in vinden. De vering is nog stug en soms krijg je last van je rug of je achterwerk.

Links, rechts, benen over de leuning. En waar moet ie staan ? In de hoek van de kamer of bij het raam in de zon ? In de hoek komt geen zon en blijft de kleur mooi. Maar bij het raam zit je lekker warm en zie je meer.

Waar kies je voor ? De eerste kras doet het zeerst. De nieuwigheid is eraf en het enige wat je ziet is de beschadiging. Maar gaandeweg ga je je hechten aan die krassen. Je weet precies wie welke gemaakt heeft en het maakt de stoel jullie stoel.

Na 20 jaar zou je die stoel niet meer kunnen missen. Hij zit geweldig en als je met een pot ledervet aan de slag gaat 1 keer per jaar glanst ie als nooit tevoren. Het was de beste beslissing ooit : die stoel !

Twintig jaar geleden stapten we in het huwelijksbootje en hebben we dezelfde achternaam. Drie prachtige kinderen. Samen door hel en hemel. Geleerd om samen te vechten, te huilen en lief te hebben. Op naar de volgende 20 ! Dat houdt onze denkbeeldige stoel nog met gemak vol !

One Comment

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: