Blog

De vlag kan weer uit

Het hele jaar staat ie naast de stofzuiger in de meterkast. Ooit hadden we een oranje wimpel maar waar die is gebleven weet niemand.

De komende week mag ie weer uit. Zaterdag met Koningsdag, 4 en 5 mei. Ik hou van ons koningshuis. Op een normale Hollandse manier. Niet dat ik kopjes heb met afbeeldingen, het Wilhelmus helemaal kan meezingen of precies weet wanneer wie jarig is. Maar gewoon …

Ik geloof namelijk dat onze koninklijke familie een toegevoegde waarde is voor ons land. Ze kosten een paar centen maar ze leveren ons ook wel wat op. En met een president wordt het er echt niet beter op. Kijk maar naar de landen waar ze die variant hebben.

En dan 4 en 5 mei. Belangrijke dagen vind ik. De dag waarop we onze vrijheid vieren. Vrijheid om te doen en te laten wat we willen binnen de kaders van de wet. Niet onder het juk van een dictator maar vrij. Vrijheid is een groot goed mensen.

Ook ik zie ontwikkelingen waar ik niet blij van word in onze samenleving. Een toestroom van gelukszoekers die hier alleen maar naar toe komen om er in materiële zin op vooruit te gaan. Die rotzooi schoppen en denken dat ze onaantastbaar zijn. Dat volk mogen ze van mij linea recta terugsturen naar land van herkomst.

Maar als ik dan denk aan het Syrische gezin hier om de hoek … Vader, moeder, kinderen. De puber die met zijn kleine broertje achterop voorbij fietst, lachend tegen de wind in. Vader en moeder die boodschappen doen en samen de tas met boodschappen tillen. En vriendelijke goedemorgen zeggen. Terwijl een aantal autochtonen je al voorbij zijn gelopen zonder je een blik waardig te vinden …

Zij staan voor mij symbool waar wij in dit land voor moeten staan. Hulp bieden waar nodig ! En wij hebben die vrijheid ! Ik ga de vlag vast afstoffen !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: