Blog

Dear mum Eastcott

Vandaag staan we weer stil bij het graf waar uw zoon begraven ligt, herdenken wij hem en zijn collega’s die op 15 februari hun leven gaven voor onze vrijheid. De Sky Queen stortte neer en alle bemanningsleden kwamen om.

Het graf waar zij begraven liggen zal er, zoals altijd, goed verzorgd uitzien. Bloemen zullen worden neergelegd door kinderen, er zullen sprekers en er zal muziek klinken over alle graven.

En er zal stilte zijn ….. Twee minuten zullen we onze mond houden uit respect. Twee minuten zullen we denken aan alle mensen die gesneuveld zijn en aan alle mensen die ze achterlieten.

Uw zoon was 19. Boordevol ideeën en idealen denk ik. Een leven voor zich met uitdagingen op allerlei terreinen. Misschien had ie al aan de liefde geroken en liet hij een meisje achter met hoop in haar hart dat ie snel terug zou zijn om aan een gezamenlijke toekomst te beginnen.

Er is een moment geweest dat u afscheid hebt moeten nemen van uw kind. Dat laatste moment waarop u elkaar vasthield en elkaar in de ogen keek. Ik, moeder van 3 kinderen, kan me maar een beetje voorstellen wat dat met een moederhart doet.

De angst die zich wil laten verdrijven door de hoop. Dat hij terugkomt, gezond en ongeschonden. Op 15 februari verliet hij deze aarde en werd uw grootste angst waarheid. Begraven in Groningse grond, nooit meer uw zoon vast kunnen houden.

Nooit man van, vader van, opa van. Toen het bericht kwam dat hij gesneuveld was begon het levenslange gemis. Op papier is hij slachtoffer van deze zinloze oorlog, gestart door een complete idioot. Maar ook u en uw gezin zijn slachtoffer. Zijn lijden was hopelijk kort, dat van u was ongetwijfeld lang en heeft uw leven voor altijd veranderd.

De randjes van het verdriet zullen in de loop der jaren minder scherp zijn geworden zoals dat gaat met verdriet. Maar die lege plek zal altijd zijn gebleven. In uw huis, in uw gezin en in uw hart.

Geen graf in Australië. Ik hoop dat er toch ergens een monumentje is waar zijn naam op vermeld staat in dat prachtige land. Vanavond zijn we 2 minuten stil om 20 uur. Onze vlag zal halfstok hangen als eerbetoon voor allen die gevallen zijn. En ik zal aan u denken …. Omdat u het grootste offer bracht wat een moeder kan brengen ….

Met diep respect,

Jet

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: