Deel 36

Ik sta bij de vaatwasser en zie op het scherm de aanduiding E15. Ik twijfel tussen een hamer halen en dat hele ding in mootjes meppen of een huilbui. Uiteindelijk winnen de tranen het en das maar goed ook want met een hamer lukken die mootjes niet zo goed. Daar heb je een bijl voor nodig en die heb ik niet.

En natuurlijk sta ik niet alleen te blèren om een kapotte vaatwasser. De afgelopen 6 weken waren een rollercoaster in ons toch al niet ongecompliceerde leven. En dat vraagt nu even zijn tol. Daar is ook helemaal niks mis mee. Want al is je motto ook Kop dr veur …… Je mag best eens je hoofd laten hangen.

Manlief weken thuis met een ontstoken voet, een weekend weg wat in het water valt door Corona, een ingelaste bijeenkomst bij werkgever van man met de mededeling dat ze vanaf dat moment bij iemand anders op de loonlijst staan, geen salarisbetaling in december, schoonmoeder ziek en uiteindelijk overleden, zussie in de lappenmand.

Onze flexibiliteit is bijzonder op de proef gesteld. En toch sta ik me daar bij die kapotte vaatwasser ook een partij trots te wezen omdat ik weet dat morgen we gewoon gaan voor deel 36 van de cursus Kop dr veur ! Want dat maakt dat we het leven nog steeds leuk vinden en we er wat van maken.

Zeg het maar !