Blog

Deze dag in de geschiedenis ; 15 juli

Dag te vroeg geplaatst 🙂

1946: de geboortedag van Linda Ronstadt

Linda Ronstadt (Bron: Flickr/Foto Kevin Dooley)

Linda Ronstadt wordt in 1946 geboren in Tucson, Arizona, Verenigde Staten. Zij breekt in de jaren 70 door met countryrock. Ze zit eerst in de folkgroep The Stone Poneys. Zij brengen in 1967 hun eerste album. Deze band is het meest bekend door het nummer Different Drum, wat te vinden is op de tweede plaat Evergreen Vol. II. Op het laatste album krijgt Linda Ronstadt al meer aandacht, die heet Linda Ronstadt Stone Poneys and Friends Vol. III. In 1968 begint haar solocarrière, maar deze kent geen vliegende start. In 1974 begint haar solocarrière eindelijk te lopen, dan komt namelijk haar album Heart Like a Wheel uit. Het bekendste nummer van deze cd is You’re No Good. Haar grootste succes komt met het album Simple Dreams uit 1977, met daarop onder andere de hit It’s So Easy.

1996: vliegtuigongeluk op Eindhoven Airport

Een Herculesvliegtuig van de Belgische luchtmacht stort neer op Eindhoven Airport. Er vallen 34 doden. Aan boord bevindt zich het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht.

1997: moord op Gianni Versace 

Seriemoordenaar Andrew Phillip Cunanan schiet mode-ontwerper Gianni Versace dood buiten zijn huis in Miami in Florida.

One Comment

  • Patrick

    Leuke anekdote naar aanleiding van Linda Ronstad, de band The Eagles was begin jaren ’70 haar begeleidingsband, tijdens een tour met Linda besloten de heren om als zelfstandige band door te gaan…. Met gevolg dat de band, met onderbrekingen, nu nog bestaat, en optreed!

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: