Dochters van een nieuwe tijd

  • Vier vrouwen, vier families, één eeuw geschiedenis: het eerste deel in deze allesomvattende, meeslepende trilogie. Hamburg, 1919. De Eerste Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Vier jonge vrouwen, Henny, Käthe, Lina en Ida, verschillen in karakter en afkomst, maar hopen allemaal op een nieuwe tijd. Samen zien ze de wereld transformeren: van de wederopbouw van Duitsland na een tragische nederlaag in de oorlog en de opkomst en ondergang van de Weimarrepubliek, tot de verschrikkingen van de naziheerschappij. De vier gaan hun eigen weg, maar er is iets wat hen verbindt: hun vriendschap. Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, vermout, cocktails, opiumkelders en Chinese restaurants, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi’s.

Wat ik ervan vond :

Wat een draak van een boek dacht ik. Meerdere keren in begonnen en weer weggelegd. Niet door te komen. Korte stukjes over de levens van 4 vrouwen die met elkaar zijn. Verwarrend dat soms de voornaam en dan weer de achternaam wordt gebruikt ….

En toch bleef het boek me roepen vanaf de plank. Dus deed ik weer een poging. En ik begon te begrijpen waarom mensen zo lyrisch waren over de 527 pagina’s tellende roman. Zodra je gewend bent aan de schrijfstijl van Carmen Korn en de verbanden begint te zien, dan kan je niet stoppen met lezen.

Je gaat houden van Henny en Else en de rest. Je leeft met met Rudi (man die kreeg het ook niet cadeau !) en Käthe (alleen al om haar wil je direct beginnen in volgende boek) Kortom het was even een ding om erin te komen maar ik ga op zoek naar deel 2 !

⭐️⭐️⭐️ en een half 🙂

Zeg het maar !