Blog

Doutzen

Doutzen, topmodel en afkomstig uit Eastermar (Toch ? Ik had haar toegedacht aan Harkema 🙂 ), heeft een theorie. Ze heeft ervaren over nagedacht en denkt dat ze weet hoe het allemaal zit. Ze wijdde er een lange post aan op Instagram en ongeveer 30.000 mensen vonden het een like waard. Doen mensen dat omdat ze de post waarderen of gaan ze voor de inhoud van het bericht ? Maar goed Doutzen heeft dus over nagedacht.

Waanzin

Volgend mij komt het neer op een complottheorie om mensen bang te maken en in de macht te houden of zoiets. Sorry ik heb me er niet verder in verdiept. Ik ben namelijk een beetje complottheoriemoe. 5G zou het coronavirus bijvoorbeeld kunnen verspreiden. Viruswaanzin onder leiding van Willem Engel die ooit eens ergens in is afgestudeerd, wilde afdwingen dat de coronamaatregelen werden afgeschaft. Want complot.

Iemand opperde dat het een coup is van de mondkapjesindustrie want daar heeft Bill Gates aandelen in. Of Willem Alexander. Elke week is er wel weer iemand die een lijn ontdekt in iets en voila een nieuwe complottheorie is geboren.

Duidelijk

Begrijp me niet verkeerd ; een ieder mag geloven wat ie wil. Als jij denkt dat corona veroorzaakt wordt door worteltjes, paarse spinazie of de westenwind ; ga je gang !

En als Doutzen bewust of onbewust de boeken van haar zus wil promoten over gezonde voeding ; ook dikke prima …. Doe ermee wat je wilt !

Maar zodra jij alle regels aan je laars lapt en daarmee willens en wetens de gezondheid van mensen die me dierbaar zijn en anderen (vooruit omdat het zondag is), dan hebben we een probleem.

Stop !

Ik ben inmiddels gestopt met het volgen van al het nieuws. Want wat is nu echt en wat niet ? Ik denk dat ik mijn boerenverstand maar voorrang ga geven. En ik denk dat we niet alles onder controle hebben en dat de geschiedenis ons heeft geleerd dat een pandemie niks nieuws is. Ik hoop en bid dat de nieuwe opleving van het virus er niet voor gaat zorgen dat de middelbare scholen wederom hun deuren gaan sluiten.

Want dat is iets waar ik me wel oprecht zorgen over maak, wat dit doet met onze pubers die op school zoveel meer leren dan alleen engels en wiskunde. Als door de instelling van sommige complotgekkies er een enorme uitbraak komt van het virus ….. Ik maak me echt zorgen over de grote groep die zich nu juist laos zouden moeten maken van thuis, geheimen moet delen met leeftijdsgenoten en in de pauze koude fricandellenbroodjes bij de COOP op de stoep moeten verorberen.

Ik kan niet wachten totdat we samen aan tafel zitten en iemand zegt; weet je nog ? Tijdens de coronacrisis ? En Doutzen vast ook niet !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: