Dramaandag

Het is een beetje raar deze tijd. In huize M draait alles op volle toeren door (behalve dat hijvan17 een week op Terschelling zit met een groep vrienden) terwijl de rest even pas op de vakantieplaats maakt.

De rust op de weg verbaast me. In de straat zijn nog veel parkeerplekken bezet. De bouwvak is duidelijk begonnen in het noorden. Ik geef mezelf op maandag altijd een soort van vrij en de rest van de straat doet mee deze week.

Ik doe alleen de noodzakelijke dingen en verder even niks. Het weekend is hier altijd een beetje hectisch en druk en chaotisch. Dat geeft niks maar op maandag zorg ik er gewoon voor dat ik een beetje bij kan tanken.

Dat deed ik trouwens al wel vandaag ; tanken ! Je wilt toch niet meer weten wat een liter benzine kost … 1.74 vanmorgen. En dan lees je ook nog dat de boodschappen duurder gaan worden door hogere grondstofprijzen.

Tel daarbij al het coronanieuws op en de discussies over wel of niet vaccineren en je wilt alleen maar naar bed. Met je hoofd onder de dekens en wachten tot het overwaait. Als je niet oppast trekt al dat negatieve je helemaal het moeras van somberheid in.

Laten we ons dus maar focussen op het positieve in het leven. De dingen waar je dankbaar voor bent. En als we goed kijken is dat nogal wat. Vanmorgen zag ik om 6 uur de mist boven het weiland hangen. Zo mooi !

Fatmumslim heeft hier een foto-opdracht van gemaakt. Maak elke dag in augustus een foto van iets waar jij dankbaar voor bent. Het kan de koffie ‘s morgensvroeg zijn, het vogeltje in de tuin of misschien ben je blij dat je een dag iets minder pijn hebt of voel je je iets minder verdrietig.

Ik doe mee ! Jij ook ?

Zeg het maar !