Blog

Dubbel

Vandaag werd puber 1 op school verwacht voor afrondende werkzaamheden en een schoolexamen. Bij aankomst stond er een klein groepje al op hem te wachten. Geen anderhalve meter natuurlijk en het is dus maar goed dat ik niet paranoia ben.

Dit zal 1 van de laatste keren zijn dat ie naar de Nijeborg moet. Het centraal examen is immers vervallen. Dat vindt puber 1 niet zo erg. Hij staat er redelijk voor en het moet al gek lopen wil ie het niet halen. Met zijn eeuwige faalangst op leergebied is het een zegen dat de landelijke examens niet doorgaan.

En toch is het jammer. Wie herinnert zich de laatste loodjes niet ? Overal a4tjes op de deuren in school : STILTE ! EXAMEN ! Het verzamelen bij het fietsenhok. Trillend van de zenuwen. De klas werd 1 groep.

De laatste schooldag waarop de eindexamenkandidaten de baas waren. Vroeg door school spoken, gekke dingen bedenken, afscheid nemen van zoveel dingen die jarenlang je leven waren.

En dan wachten … Wachten op dat ene telefoontje. Of juist willen dat je niet gebeld werd want dan was je geslaagd. Vlag in de aanslag om hem uit te hangen zodra je het zeker wist dat je het papiertje binnen had.

Dat gaat de lichting 2020 missen. Uniek ! Zij maken herinneringen die niet te vergelijken zijn met welke dan ook. Ook mooi maar het blijft een beetje dubbel.

#stayhome #staysafe

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: