E18

De wasmachine meldt E18. “De machine kan het water niet afvoeren, check filter”. Google meldt dat er geen reden tot paniek is ; je kan deze storing zelf makkelijk verhelpen.

Dat klopt weet ik uit ervaring. Het grootste probleem is dat het filter alleen nog maar met 2 tangen op de randen eruit te draaien is omdat ie jaren geleden ook al eens muurvast zat en brute kracht alleen leidde tot afknappend plastic.

Maar goed we kunnen dit. Op de knibbels en draaien maar. Draaien … Nou niet dus. Muurvast. De tangen schieten los terwijl ik al mijn kippenkracht in de strijd gooi en het resultaat is bloedende knokkels.

Ik spreek de wasmachine streng toe. Ik ben moe, ik ben het zat en mijn bord is vol. Gewoon even meewerken graag. Kom op ! Helaas werkt mijn smeekbede niet en blijft het display vijandig knipperen.

Ik denk dat karma zijn of haar werk doet. We hebben namelijk een waardebon gekregen van het regionaal energieloket om oude apparatuur te vervangen en de wasmachine staat op de nominatie om plaats te maken voor een fris exemplaar.

Maar nu nog niet mopper ik. In januari ! En het is nog december. Niet januari. Moet nu na alle shit dit jaar dit ook nog ? Het slaat helemaal nergens op maar de tranen lopen over mijn wangen.

Ik wil geen hulp vragen. Ik wil gewoon een wasmachine die het doet. Das toch niet teveel gevraagd. Ik ben het allemaal zo zat. Ik gooi de tangen bovenop de machine en ga beneden koffie drinken.

Ik vraag hijvan18 wel. Die heeft spierballen. En het is nu klaar met dat aanstellen. We hebben het ergste wat ons kon overkomen overleefd dit jaar. En die wasmachine gaat er niet voor zorgen dat ik breek. Met zijn E18.

Zeg het maar !