Blog

Een eitje

Pasen. De zon is wakker, net als ik. Schoonzoon een paar uurtjes werken. Straks paasbrunchen met elkaar. Deze keer gaat het lukken.

Met kerst was ik namelijk degene die erop hamerde dat ik iedereen wel verwachtte aan de tafel om samen te ontbijten. Dat hing niet door omdat ik me versliep en als laatste beneden kwam. Ahum …

Nu moet je niet denken dat er versgesneden vleeswaren en versgeperste jus op tafel staan. Vleeswaren van de Lidl en een pak melk. Gewoon simpel. Zoals we ons leven leiden.

Op dagen zoals deze wanneer de wereld een beetje stilstaat en de zorgen doorgeschoven worden naar overmorgen voelt het alsof het leven een eitje is.

Iedereen gaat doen na de brunch wat hij of zij wil. De jongens zullen gaan gamen schat ik zo in en manlief gaat in de vrachtauto de puntjes op de i zetten. Zo’n nieuwe auto is als een huis ; het duurt even voor het thuis is.

Geen afspraken, huiswerk, werk, geen dichtslaande deuren, geen broodtrommels, waterflessen die zoek zijn. Geen colleges, geen school. Een paar dagen staat de wereld stil. ❤️

Het leven is licht even en man wat is dat fijn.

One Comment

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: