Blog

Een frisse wind

Ik hoorde deze week dat er over gedacht wordt om de verkiezingen van maart volgend jaar te verzetten. Dit alles inde de Coronavlag natuurlijk. Het heeft vast niks te maken met het gigantische zetelverlies van D’66 in de peilingen. De partij van mw Ollongren die dit opperde …..

Eigenlijk ben ik wel op het punt beland dat ik mijn vertrouwen compleet kwijt ben in de politici. Mijn herinnering aan dit zittende kabinet is dat fouten niet bestraft werden en mensen gewoon lekker bleven zitten waar ze zaten. De meesten dan. De coalitiepartijen vallen sowieso af. Niemand steekt voor de 2 keer zijn vinger in het stopcontact toch ?

De oppositie heb ik ook niet bijster veel vertrouwen in. De populistisch FVD en PVV zijn me te radicaal en ik vind het vaak een beetje gebler voor de buhne. Ik had in gedachten al besloten om maar niet meer te gaan. Helemaal niet in de lijn van mijn opvoeding want het zwaarbevochten stemrecht is een eer en je gaat gewoon.

Totdat ik via Caroline van der Plas ontdekte dat er een nieuwe partij onderweg is naar de 2e kamer. De BoerBurgerBeweging. Een partij die het boerenverstand mixt met de hollandse nuchterheid met mensen in de gelederen die weten van aanpakken in de praktijk. Caroline tweet over voornamelijk het boerenbedrijf met verstand van zaken. ik vind haar echt geweldig !

Dit staat er onder andere in het partijprogramma :

We spreken vertrouwen uit in de nuchterheid en nuancering van boeren en burgers. Het plattelandsgevoel te delen; het noaberschap te benadrukken. Wij verschillen veel minder van elkaar dan politici ons willen doen geloven. Boeren en burgers zijn van nature goed. Het zijn mensen die het belang van samenwerken onderkennen en prima in staat zijn uitdagingen voor mens, dier en milieu op te lossen. Niet door het opleggen van onuitvoerbare regels of maatregelen waarmee het milieu niet gebaat is, maar door ruimte te bieden aan maatwerk op regionaal en lokaal niveau. BBB vraagt landelijke aandacht voor lokale oplossingen. Het is tijd voor gezond ‘boerenverstand’ in de Tweede Kamer!

Voor het uitgebreide programma verwijs ik jullie graag naar de website van BBB. Ik ga ze in elk geval in de gaten houden en als ze dit vasthouden dan krijgen ze mijn stem in maart 2021 !

One Comment

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: