En de boer ….

Er is echt een ramp aanstaande hoorde ik op de radio. De aardappeloogst dreigt te mislukken en we moeten meer rijst en pasta gaan eten. Nu zal mijn schoonzoon het probleem niet zo zien maar ik word toch een beetje nerveus van al die berichten.

Als ik kijk in mijn makkelijke moestuinbak, dan schiet het allemaal niet op. De komkommerplant groeit niet, ik heb gele bladeren aan mijn courgetteplant en het voorzaaien van de stambonen levert tot dusver niks anders op dan frustratie.

En dan doe ik het voor de hobby. Je zal boer zijn en afhankelijk van wat het land opbrengt. Niet grappig. Ik zag gisteren een boer bezig op het land. Redden wat er te redden valt waarschijnlijk. Met zijn trekker op smalle banden en de spuitinrichting erachter reed hij over zijn perceel op Het Hogeland.

Wat zou zo’n man nu denken ? Geeft hij het over aan de weergoden en slaapt hij zodra zijn hoofd het kussen raakt ? Of staat hij ermee op en gaat ermee naar bed ? Als ik boer was zou het absoluut het laatste zijn.

Ik hoop dat het allemaal wat meegaat vallen voor de boeren en voor ons. Nu al zin in stamppot namelijk ….

Zeg het maar !