Blog,  Maatschappij

En jullie ?

Inmiddels zijn we wééééér een andere fase ingegaan en mogen bibliotheken, zwembaden, bioscopen en theaters twee weken hun deuren niet openen. Heeft iemand de tel bijgehouden de hoeveelste persconferentie dit was ? Met bijpassende technische briefing en debat ?

Op de één of andere manier mepte de regel dat je maar met 2 mensen op straat mag lopen het hardst erin bij me. Nu loop ik meestal alleen dus het was nou niet dat ik me afvroeg hoe het nou moest …. Maar het voelt al een beetje als een soort avondklok en een soort van politiestaat.

Alles voor het goede doel natuurlijk. Maar wat ik dan weer niet begrijp …. Waarom de gymlessen op de middelbare scholen wel gewoon doorgang mogen vinden. Ze mogen buiten niet voetballen maar wel in een slecht geventileerde sporthal lessen zelfverdediging volgen. Het is alleen wel “verboden” daarna met zijn 3en naar de supermarkt in de pauze.

Onze bieb is dicht omdat wede reisbewegingen zoveel mogelijk moeten beperken maar we mogen wel naar de ABC eilanden met zijn allen in een vliegtuig. Ik bedoel het niet als kritiek en ik ben echt heel blij dat ik in dit opzicht geen beslissingen hoef te nemen maar ik ben echt compleet lost op sommige momenten …. Jullie ook ?

2 Comments

  • Corry Hut

    Tja ik heb ook een beetje moeite met de maatregelen hoor Jet. Ik kom niet in musea, maar als ik beelden op televisie zie dat 2 mensen naar een schilderij staren denk ik, waarom niet? Vergelijk het met Ikea, iedereen loopt daar als een gek rond en dat mag wel. Onze dochter werkt in de bios, horeca is dicht, iedereen zit op gepaste afstand, het is niet druk, maar mag niet meer. Maar ik heb hier niet voor geleerd, dus hou me er maar aan.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: