En nu zijn de rapen gaar …

Bij een protestactie in Heerenveen heeft de politie gericht geschoten op een trekker die wegreed. Niet op de agent in, niet richting een politiewagen. Gewoon weg. Zes schoten zijn er afgevuurd. Kogelgaten in de trekker. Nederland 2022. En nu zijn de rapen gaar denk ik.

Naar wat ik heb begrepen betrof het een jongen van 16 die terug kwam van een ander protest en een politiefuik inreed. Met deze schoten is alle goodwill die bereikt was door de inzet van agenten die in gesprek gingen met de boeren om afspraken te maken tijdens protesten teniet gedaan. Er is geen boer meer die daar op in zal gaan.

Jouke 16 jaar.
Vastgezet in totale afzondering in Leeuwarden.

En ondertussen in Den Haag … “We” lenen Oekraïne even 200 miljoen want we moeten ze blijven steunen, wordt er moeilijk gedaan over 500 euro extra voor de kleinste inkomens, wordt er in anderhalf uur besloten nieuw wapentuig te kopen.

Er wordt een extern bureau ingehuurd om te bepalen wat groente en fruit is voor een btw verlaging over 2 jaar want eerder kan niet, ligt er een plan om bejaardenzorg te beperken tot een IPad en sensor in de luier.

En over 2 dagen gaan ze tot begin september met reces …. Je kan wel zien dat de prioriteiten van dit kabinet bij iedereen liggen behalve bij Henk en Ingrid. Wat een land !

Zeg het maar !