Ergens in Den Haag

Wouter is boos ! Heel boos. Die Omtzigt moet gewoon zijn bek houden. En die Renske ook. Wat denken ze wel niet ? Damagecontrol ! Wopke schuift wat ongemakkelijk op zijn stoel.

Zeg luister eens Wouter … Maar Wouter hoort hem niet. Die ratelt maar door over tegenwerking en dat ze zo niet getrouwd zijn. Potverdorie grote crisis en dan gaan die Omtzigt, Leijten en Azarkan lopen te zeiken over info die ze willen.

Wopke schraapt zijn keel en roept ; nu gewoon je bek houden Wouter ! Ik heb allang gesproken met Pieter maar hij luistert niet. Niet !! Ik wou dat die sukkel in Twente een winkel in ondergoed begon maar dat doet ie niet. Ik kan hem moeilijk afschieten toch ?

We hebben hem al tijdens de interne verkiezing een loer gedraaid (high five met Hugo) en als we de druk maar blijven opvoeren dan knapt ie wel. Voor je het weet moet zijn vrouw zijn verdediging op zich nemen en dan is het klaar!

Hugo knikt instemmend. Ja dat was mooi toen. Ik had er al rekening meegehouden bij de keuze van mijn schoenen. Toen ik gekozen werd bedoel ik. En Pieter …. Tja iemand moet hem hebben en dat zijn wij. Geloof me ; we doen onze uiterste best om hem onder de duim te houden ! Maar die Renkse stookt hem elke keer weer op.

Ferd maakt zijn brillenglazen nog eens schoon. En terwijl ie de beschermlaag er bijna afboent mompelt is dat het niet kan. De 2e kamer info onthouden. Dat schijnt ergens wettelijk geregeld te zijn. Kloten wet ! Maar misschien kan ie ergens een maas vinden zodat het toch niet hoeft. Want verdomme we hebben wel een crisis op tafel liggen !

Stel nou dat alles boven water komt. Dan gaat dat hun de kop kosten. Weg luxe zetel. En dat pluche zit zo lekker. Jammer dat er talloze gezinnen de vernieling in zijn geholpen door de belastingdienst maar hee waar gehakt worden vallen nu eenmaal spaanders.

Carola leegt haar glas met sojamelk (uit Brazilië ) en probeert ook een duit in het zakje te doen. Zeg Mark hoe zit het dan …… Mark richt het woord tot Hugo. Had je ze wel gepoetst of kan je je dat niet herinneren ? Dat werkt goed joh ! Gewoon zeggen dat je er geen herinnering aan hebt ! Kom ik al jaren mee weg bij allerlei akkefietjes !

Carola is inmiddels op tafel gaan staan en brult ; nou gewoon je bek houden Mark ! Bek dicht ! Dat je de mensen van de toeslagaffaire beschouwt als broodnodige slachtoffers om onze baan te behouden is tot daar aan toe maar je moet verdomme ook vrouwen eens uit laten spreken. Dat vinden wij vrouwen allemaal !

Wat ik wilde zeggen ; hoe zit het met de vertrouwelijkheid ??? Als die Omtzigt zijn muil blijft opentrekken is het misschien wel een goed idee om hem niks meer te vertellen. Ze moeten wel weten dat zij in de kamer zitten om ons overal mee weg te laten komen ! Zo zijn we getrouwd.

Mark stamelt dat ie zich dat niet kan herinneren dat ie dames niet net zo serieus neemt als mannen. En minder spreektijd geeft. Echt niet. Hij heeft ook al een goed gesprek gehad met Herma en die snapt het nu. Die stelt zich niet verkiesbaar. Nee echt niet ! Die snapt het !

Gelukkig blijft alles geheim wat er besproken wordt hier. Pas na 25 jaar worden de notulen openbaar gemaakt. En Pieter en co moeten gewoon hun bek houden ! Waarvan acte …

Zeg het maar !