Blog,  nieuws

Femke en de stofzuiger

Vanmorgen begon de dag met het nieuws dat de zoon van Femke Halsema in juli gearresteerd was bij gewapende overval op een woonboot. Er zijn blijkbaar mensen bij de politie die bang zijn dat dit voorval in de doofpot zou verdwijnen en daarom tipte men de Telegraaf. Halsema reageerde via een brief dat haar zoon inderdaad betrokken was geweest bij iets maar dat het absoluut niet zo heftig was geweest als de Telegraaf onze wilde doen geloven. Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Halsema beschermt haar kind en de telegraaf houdt er nu éénmaal van om een hoop heisa te maken over zoiets.

Ik wilde een heel verhaal schrijven over hoe ik erover dacht (en de Telegraaf zou er dan niet zo goed zijn afgekomen) maar toen ging de stofzuiger dood. Vanmiddag net nieuwe zakken gehaald en na het plaatsen zei de stofzuiger nog even brrrr …. En het werd stil. IJzingwekkend stil … Stekker in alle stopcontacten geprobeerd ; filters uitgeblazen. Liefdevol de knop ingedrukt, met harde hand geprobeerd en het resultaat bleef hetzelfde. Zo dood als een pier. En dat was de welbekende druppel. Na al weken stress (buiten ons gezin hoor!) en daardoor een heftige aanval van vakantieblues zaten de tranen al hoog en de ervaring leert dat ik die dan maar beter de vrijheid kan geven ipv ze binnen te houden. Ik jankte dus om een kapotte stofzuiger en het luchtte enigszins op.

Dus nu moet ik een andere stofzuiger gaan zoeken. Eén die geschikt is voor een gezin van 5 met 2 honden. Die houdt van laminaat en vloerbedekking. Met een lang snoer zodat ik door de hele hut kan en die spinnenwebben vreet als ontbijt. Een beetje kwaliteit zodat ik de eerste 10 jaar niet meer op zoek hoef naar zo’n apparaat. Sorry mevrouw Halsema sommige dingen gaan voor. Maar als mocht ik er 1 vinden die hier gaat wonen in de meterkast dan noem ik haar Femke.

Zeg het maar !