Fine ! Thank you !

De Amerikanen staan erom bekend. De eerste vraag “how are you? ” Niet dat ze echt op een eerlijk antwoord zitten te wachten maar hee ze hebben het tenminste gevraagd. Wat dus in eerste instantie kan worden geïnterpreteerd als een teken van belangstelling is gewoon een beleefdheid die in werkelijkheid geen reet voorstelt.

Ik zie het ook gebeuren op allerlei social media. De maskers van welbevinden, de happy faces met de neplach. Maar ook de fake belangstelling. Hoe gaat het ? Goed ? Invullen van het antwoord om vooral niet te verzanden in moeilijke gesprekken.

Ook hier, op mijn eigen plekje, probeer ik een positieve sfeer te handhaven. Ik zou elke dag iets kunnen schrijven over die kut corona, over wappies, over misdaden die gepleegd maar niet bestraft worden. Ik zou lange epistels kunnen schrijven over hoe mensen tussen wal en schip vallen en instanties er blijkbaar op kicken om ze daar te laten. net met de neus boven water.

Ik zou het allemaal kunnen zeggen maar ik doe het niet. Want ik weet niet of je het allemaal echt wilt weten of dat je zelf al het antwoord hebt ingevuld.(uitzonderingen daargelaten waar ik eeuwig dankbaar voor ben!)

Zeg het maar !