Frankenstein

Dat onze lieve heer vreemde kostgangers heeft is voor niemand een verrassing. En dat zich dat ook manifesteert op social media is ook niet schokkend. Meestal dan …

Gisteren las ik de volgende tweet van Franksteinnl. Dit is het trolaccount van dhr MC uit MB. Nu is deze meneer in veel opzichten een beetje gefrusteerd en dat is sneu zat.

Persoonlijk vind ik hem niet de moeite waard om ook maar een ademhaling aan te verspillen. Zijn poging om mijn account bij de woningbouw te hacken lukken bijvoorbeeld niet. Ik vraag me altijd af hoe iemand dat nou verzint …. Misschien kan de begeleiding van dhr hier eens licht op werpen. Of Henk H uit H.

Het wordt wat anders als dhr MC door gebrek aan aandacht steeds meer de grenzen opzoekt van wat nog door de beugel kan. Met deze tweet gaat hij over de grens wat mij betreft. Dan besteed ik er zeker aandacht aan.

Dit behoefte misschien enige uitleg. Het trolaccount van MC krijgt reacties van een ander anoniem account. Dergelijke accounts zijn niet zeldzaam op Twitter. Er zijn mannen die zich voordoen als vrouw en andersom. Boekhouders zijn op hun schaduwaccount plots directeur van de toko.

Persoonlijk ben ik daar helemaal niet handig genoeg voor en zou binnen no time door de mand vallen maar er zijn mensen die daar echt heel goed in zijn.

Goed dhr MC denkt hier te weten wie er achter dat account zit en zegt in deze tweet 2 dingen. A dat hij weet hoe het dochtertje heet van degene die hij verdenkt en zinspeelt ie erop dat hij het kind van school zou kunnen halen om te vertellen hoe gemeen haar vader wel niet is.

Al zou hij gelijk hebben met zijn vermoeden, dan ga je nog niet dergelijke tweets de wereld inslingeren. Nu denkt dhr Marcel C dat hij veilig is omdat hij de tweet heeft verwijderd. Dat werkt natuurlijk niet zo. De krijsers hebben duidelijk bewijs. Want dat is een screenshot : bewijs.

Iemand met een trolaccount die razend wordt omdat een ander trolaccount … Het taggen van werkgevers, familieleden, echtgenoten. En dan dit. Frankenstein optima forma. En wanneer stopt dit ? Ik denk als we opstaan tegen dergelijke praktijken met zijn allen en zeggen dat het genoeg is.

Ooit beschuldigde ik een aantal personen van ongepast gedrag. Ik kreeg informatie die achteraf niet bleek te kloppen. Daar heb ik openlijk mijn excuus voor aangeboden. Dit om duidelijk te maken dat ook ik geen heilige ben en fouten maak. Maar het zinspelen op het ophalen van andermans kind komt wat mij betreft dichtbij een strafbaar feit.

Naschrift : dhr Marcel C geeft in bovenstaande tweet toe dat het frankensteinnl door hem beheerd wordt. Daarvoor dank !

Joh … Voor sommige mensen is de ballenbak echt te lang gesloten.

Zeg het maar !