Frédérique

Een meisje van 14 wordt in elkaar geslagen omdat ze niet wil zeggen of ze een jongen of een meisje is. De daders zijn van Marokaanse afkomst. Wat niet wil zeggen dat ze ook die nationaliteit bezitten want de kans is groot dat ze gewoon een Nederlands paspoort hebben.

Frédérique reageert op wonderbaarlijke wijze en het mediaoptreden van haar vader bij Humberto doet stof opwaaien. Hij is namelijk heel erg vergevingsgezind. Hij wil niet dat de daders veroordeeld worden. Hij is niet boos. Het heeft een hoog D66 gehalte zou je kunnen zeggen.

Inmiddels zijn er een aantal crowdfunding acties opgezet en het regent cadeaus in huize Brink. Alleen maar liefde. Maar er wringt iets. En het internet zou het internet niet zijn als mensen niet gingen graven.

De vader van Frédérique is een aantal jaren geleden veroordeeld in een afpersingszaak. Het had te maken met het bedreigen van een succesvol ondernemer. Het gezin ontving dreigbrieven met onder andere “betalen anders komen we langs”.

Hij zat 7 maanden in voorarrest en mocht de rest van zijn straf thuis doorbrengen met een enkelband omdat hij de zorg droeg voor 5 kinderen. Tijdens de huiszoeking werd een geweer gevonden met een geluiddemper op de kast van Paul Brink.

Dit alles speelde een aantal jaren geleden. Het gekke is dat hij toen 5 kinderen had en nu nog terwijl de jongste 3 jaar is. Dat moet een typfout zijn of er is een kind wat maar niet ouder wordt.

Als je zelf gaat zoeken dan is er dus wel wat info te vinden over deze meneer. En weinig over Frédérique. De enige foto is die van afgelopen dagen. Wat ook gewoon kan betekenen dat alle social media profielen van het meiske dichtgetimmerd zijn.

Ik weet het allemaal niet wat ik ervan moet vinden. De manier waarop Frédérique en haar vader op dit gewelddadige incident gereageerd hebben zijn bovenmenselijk. Begrip, geen straf. Misschien kunnen zij dingen die ik nooit zal kunnen.

Over je persoonlijke pijn heenstappen, de dader(s) direct vergeven. Ik had ze gehaat tot in het diepste van mijn ziel. Echt gehaat. En geen haar op mijn hoofd had er aan gedacht om op te roepen tot geen celstraf.

Gevoelsmatig klopt er iets niet aan het verhaal denk ik. Ik weet alleen niet of we voor de gek zijn gehouden of dat ik een achterdochtig individu ben geworden die complotten ziet waar ze niet zijn.

Zeg het maar !