Geen last van !

Het is koud vandaag en als ik naar buiten kijk zie ik dat de verwarmingen overal op volle toeren draaien. Het is ook wel alsof de duvel ermee speelt hè ? Jaren amper vorst en nu de energieprijzen door het dak gaan krijgen we dit.

Ik hou mijn hart vast voor al die mensen die nu al amper de kachel aan durven doen. En hier geen verwarmde ruimtes in het multifunctionele gebouw voor hen om op te warmen. Hier staat de kachel ook aan. En ik heb mijn app van de energiemaatschappij naar een pagina geschoven die ik bijna nooit open. Noem het maar struisvogelpolitiek.

En dan heb je dus mensen die het allemaal prachtig vinden : die vorst ! En die stijgende energiekosten kan ze niks schelen want zij hebben nog een contract voor 2 jaar. Das mooi Gerda ! Gefeliciteerd dat jij geen last hebt van energie armoede. Maar omdat jij geluk hebt wil dat natuurlijk niet zeggen dat de ellende daar ophoudt hè ?

Kijk eens rond ! Of is je wereld zo beperkt dat ie ophoudt bij jouw voordeur met vloerverwarming tot aan de drempel ? Je hoeft geen geld te storten, je hoeft niet een dakloze te adopteren. Maar aan een beetje inlevingsgevoel ga je niet dood.

Mocht ik ooit zo worden, wil iemand me dan even de oren komen wassen ?

One Comment

  1. Corry

    Hier de verwarming op 17 gr overdag, maar ijskoud inderdaad. Ik vind het allemaal zo onzeker met die energierekening, van 230 naar 600 euro gegaan, maar wat verstook in nu eigenlijk. We kijken iedere maand op de app en verbruiken minder dan vorige jaren, dat is wel duidelijk. Maar ik ben bang voor de eindafrekening die bij ons pasin oktober komt. Dus toch maar pantoffels en vest aan en ren lekkere warme plaid over.

Zeg het maar !