Geweckt en gewogen

Toen Jan net overleden was bakte ik brood. Heel veel brood. Dat bakken bracht me rust en ik wist dat we niet zonder kwamen te zitten. Ja ik weet het is voer voor psychologen.

Die zouden waarschijnlijk helemaal uit hun dak gaan als ze mijn laatste aanschaf zouden zien : een weckketel. Met alle onrust in de wereld (want wat is er een ellende!) leek me dit een goede aanschaf. Ik heb besloten om groenten en dergelijke ambachtelijk te gaan bewaren. Dat klinkt in elk geval een stuk beter dan op de ouderwetse manier toch ?

En er gaat een hele nieuwe wereld voor me open ! Man wat kan je een hoop dingen op die manier op voorraad hebben ! Nu moet ik er wel even bij zeggen dat in zeker 4 jaar al met het idee rondliep hoor. Wikken en wegen en zo. In gedachten zie ik een stellingkaart vol met gevulde potten. En dat gaf de doorslag !

Maar daar doemt nu een ander probleem op. Twee van de 3 kinderen hebben iets tegen 2e hands potten. Het idee dat er al een ander eten in heeft gedaan vinden ze verre van aantrekkelijk. Snappen jullie dat nou ? Maar goed ze moeten het straks wel willen eten dus ik moet binnenkort maar langzaam aan een verzameling aan gaan leggen.

Kortom alle goede dingen komen langzaam en dat past dan weer heel goed bij wecken. Binnenkort meer berichten over deze nieuwe hobby ! Mocht iemand een goedkoop adres weten waar ik nieuwe potten kan kopen, dan hoor ik het graag !

Zeg het maar !