Girlpower

De doos staat al een paar dagen in de gang. De wasmachineverhoger die de jongste bestelde. Nu is dat niet een standaardding voor jongens van 18 om online te kopen.

Maar het volgende is namelijk het geval. Onze oude wasmachine hield ermee op. Nu zou je kunnen denken dat ie gewoon in staking ging omdat er een waardebon van het regionaal energieloket op de deurmat was gevallen om energieslurpende apparaten te vervangen.

En Truus was zo’n apparaat. Twaalf jaar oud en ontelbare wasbeurten achter de rug. Roest aan de onderkant van de deur en het pluizenfilter liet zich alleen nog openen met 2 tangen die je dan op een minuscuul randje moest plaatsen. Jan heeft wat krachttermen gebruikt als er weer eens wat gerepareerd moest worden aan dat ding.

Truus werd vervangen door Betsy. Een nieuwer model met display en handige bakjes waarin je een liter wasmiddel kan gooien. Godzijdank af van die vieze flessen waar het wasmiddel langs druipt zodra je de doseerdop er weer opdraait. Betsy werd gebracht door 2 meneren die liever in bed waren blijven liggen.

Ze arriveerden in een aftandse bakwagen waarbij je direct visioenen kreeg van te lage viaducten. Diepe zucht bij het zien van ons trap met draai en ik was even bang dat ze de nieuwe wasmachine in de kamer zouden parkeren. Gelukkig besloten ze hun, wat leek op laatste, krachten aan te spreken en het loodzware apparaat toch naar boven te brengen.

Maar Mo en Mohammed hadden helemaal geen zin om Truus mee te nemen. Mag niet mevrouw. Mag niet ! Op mijn voorstel om op zijn minst dat ding naar beneden te brengen werd op dezelfde manier gereageerd. Mag niet. Doei. Uiteindelijk heeft BCC dat keurig opgelost en een week later kwamen 2 vrolijke mannen alsnog Truus ophalen. Wat wel fijn was want we konden geen kant meer op in de douche.

Goed terug naar Betsy. Mooi apparaat inclusief bleeps en touch screen. Maar 1 gebrek. Het snoer was te kort. Zo’n 20 cm. Zucht. En nu dan ? Een langer snoer eraan laten zetten ? Een verhoger ? Ik vond de oplossing in een verlengsnoer ertussen. Niet veilig in een douche I know !

Ik gooide een memo in de groep. ALS JE GAAT DOUCHEN MOET JE HET STEKKERBLOK UITZETTEN ! Blijkbaar worden hier de memo’s ook niet zo goed gelezen want de jongste had hem gemist. En stond vrolijk zijn haar in te zepen met het blok aan. Gelukkig gebeurde er niks en leven we allemaal nog wat best fijn is. Maar de jongste bestelde direct een verhoger.

Ik sleepte gisteren de doos de kamer in en begon met frisse moed 32 schroefjes in te draaien. Om daarna tot de ontdekking te komen dat ze andersom hadden gemoeten. Ja andersom. Van binnen naar buiten. Wie verzint dat nou ? Ik pas te laat blijkt maar weer. Maar goed ik heb ze nu goed gemonteerd en ik vind dat girlpower haar dienst weer heeft bewezen. Nu nog even naar boven en Betsy er waterpas opzetten.

Zeg het maar !