Blog

Good for you Harry !

In elk doorsnee gezin zijn er bepaalde dingen die niet zo lekker lopen. En zodra er aanhang bij komt wordt het soms nog lastiger. Je kan en mag je niet bemoeien met de partnerkeuze van je kinderen maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles van een leien dakje loopt en je er een kind bij krijgt. Het kan ook best zijn dat je er 1 kwijtraakt.

In sommige gezinnen gebeuren rampen die voor altijd de verhoudingen verandert en worden de kaarten opnieuw geschud voor later. Mijn moeder overleed op 51 jarige leeftijd. Ik was 29, mijn zus 27 en mijn broer 16. Voor ons is dat zo’n moment geweest. De spil was voor altijd verdwenen en het is nooit meer geworden wat het was.

Moet je voorstellen dat je lid bent van een respectabel koningshuis, dat het huwelijk van je ouders rampzalig was met schandaal na schandaal. Dat je moeder verongelukt in Parijs omdat de paparazzi haar altijd achtervolgd heeft en haar letterlijk de dood in heeft gejaagd. Je vader staat al jaren in de startblokken om koning te worden en jouw oudere broer is weer zijn opvolger. Wat dat betreft hoef je je geen zorgen te maken.

Je doet goede dingen, maakt fouten en je geeft toe dat die gebeurtenis in augustus 1997 ervoor gezorgd heeft dat je geestelijk het zwaar hebt. Je ligt nog steeds onder een vergrootglas bij alles wat je doet. Want elk flutstuk over jou zorgt voor een gigantische verkoop van welk flutblad dan ook.

Je vindt een prachtige vrouw waarmee je je leven wilt delen en zij met jou dus er volgt een huwelijk. Het wordt wereldwijd uitgezonden. Jullie leven wordt daarna bepaald door protocollen, ongeschreven regels en opgeblazen berichten in de media. Over ontslagen nannys, over ruzie met je broer en schoonzus, over je gekleurde schoonmoeder en ze vinden je schoonvader elke keer weer om een sappige story te schrijven.

Jullie krijgen een zoontje dat je Archie noemt en je merkt dat mensen ook beginnen te denken dat hij publiek bezit is. Dat is niet wat je wilt. Je wilt een eigen leven. Je wilt niet nog eens een vrouw verliezen die voor jou het middelpunt van je bestaan is. Niet nog een keer de kaarten opnieuw schudden voor later omdat iemand weggevallen is.

Dus jullie schudden ze zelf met de dame in het spel. Jullie doen een stap terug. Jullie zullen altijd de koningin blijven steunen en ze kan altijd een beroep op jullie doen maar jullie willen jullie eigen plan trekken. Wonen waar jullie dat willen en een soort van leven opbouwen in de luwte.

De kritiek zwelt aan. Wel de lusten, niet de lasten. Hoe durven jullie ? Alles wat je hebt is door ons betaald … Ook oma hangt in de gordijnen want dit is niet volgens de regels. Welke regel dan ook. Paniek all over the place. Jullie zullen het nooit goed kunnen doen in de ogen van alle mensen.

Good for you Harry and Meghan ! Ga voor de boottochten bij zonsondergang, eten met zijn 3en, je eigen goede doelen, je eigen idealen en ga genieten van je leven in plaats van geleefd worden. Harry heeft al zoveel ingeleverd in al die jaren die met geld niet te koop zijn. En dat ze financieel zich nu geen zorgen hoeven te maken is misschien mooi maar ik had nooit zoveel jaren van mijn leven willen inleveren voor welk geld dan ook. Jullie wel ?

One Comment

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: