Groen geluk

Twee jaar geleden kocht ik een plant. Jarenlang stond er niks groens op de vensterbank en ik vond het wel weer eens tijd. Gaandeweg zijn de vensterbanken wel gevuld.

Inmiddels is het weer een hype volgens mij. Overal zie je de meest fantastische planten te koop staan. Op Facebook zijn er talloze groepen met liefhebbers.

Ik denk zelfs dat er al praatgroepen zijn voor planten met trips. Zelf doe ik mijn best om de boel in leven te houden maar als dat niet lukt verdwijnen ze zonder tranen in de vuilnisbak. Doei.

Nu koop ik ook geen stekjes van 75 of meer euro. Het zal je dood gaan of gesloopt worden door de mannen hier in huis tijdens een stoeipartij. Ik heb nog steeds een plant tegoed van man en middelste. 🙂

Nu zit er in Noordwijk sinds kort een plantenbieb ! Hartstikke leuk initiatief ! Je brengt een stekje en je neemt er 1 mee. Mocht je nou geen stekjes hebben, dan betaal je een euro als bijdrage. Zelfs als je geen groene vingers hebt is het de moeite waard om eens te proberen toch ?

Liahona Kafour is de enthousiaste initiatiefneemster en als je haar fb pagina even liket dan blijf je helemaal op de hoogte!

Je vindt de plantenbieb aan de Noorderweg 18 in Noordwijk (gr).

One Comment

  1. creatieveik

    Hier heeft de kinderboerderij een soort plantenbieb, stekjes, oude planten, zaadjes er is van alles te ruil. Erg leuk, binnenkort ook maar even wat ruilen of er een klein bedrag voor betalen, mijn planten geven (nog) geen stekjes…

Zeg het maar !