Hallo Hoekstra en co

Hebben jullie nu weer de boot gemist ? De prijzen voor energie rijzen de pan uit en wat is het plan om te zorgen dat mensen niet totaal de afgrond instorten ? Precies dat is er nog niet.

Ik had vanavond een vergadering. En voor we met het hoofdgedeelte begonnen hadden we het over dit probleem. Iemand , die huurt van een particulier die enkel de huur opstrijkt en het woord onderhoud niet kent, zou van 300 naar 500 euro in de maand gaan voor energiekosten.

Ook wij zullen het gaan merken in de portemonnee. Huis van woningbouwvereniging, slecht geïsoleerd. Ik ben even een struisvogel en wil het niet weten hoeveel wij straks meer moeten gaan betalen. Tel daarbij op dat boodschappen en benzine ook bizar in prijs zijn gestegen ….

Mensen zijn bang meneer Hoekstra. Bang dat de feestdagen dit jaar niet zo feestelijk worden. Dat er dagen zullen zijn dat misschien echt de hond in de pot moet. Dat er rekeningen onbetaald zullen blijven met alle gevolgen van dien.

Dit probleem komt niet ineens uit de lucht vallen hè? Dus waarom zijn er nog geen knopen door gehakt ? Ik hoorde vanmiddag u zeggen dat we zo verschrikkelijk goed uit de crisis zijn gekomen. Goh wat deden we het goed !

Ja met belasting over accijns en idioot hoge belastingen en heffingen op energie : dat tikt wel lekker aan. Waarom is er nog niet besloten om die belastingen per direct te verlagen ? Er wordt verdorie sneller besloten om andere Europese landen te steunen dan dat er ook maar iets van een van regeling voor jullie eigen bevolking op papier staat.

Jullie hebben werkelijk geen idee in jullie ivoren toren met bijpassend salaris. Kom op ; laat je eigen mensen niet in de kou staan ! Heb hart voor de mensen in ons land die het water aan de lippen staat.

Zeg het maar !