Hebben jullie nu ook …

dat je eigenlijk niet kan wachten ? Om het seizoen te starten ? Het is buiten nog helemaal niet koud, nog geen sneeuwvlok te bekennen en toch heb ik al dagen zin om het huis om te toveren into the Christmas spirit !

Het is nu maandagmorgen 14 november ,half 6 en kroost ligt nog in bed, en ik luister naar Sky radio Christmas. Ik kan er niks aan doen. Ja ik weet dat het nog geen 5 december is geweest en zo. Maar volgens mij hebben meer mensen er last van want ik zie hier en daar alweer gezellige lichtjes in tuinen en zo.

Kerst is voor mij realiseren wat je hebt. Niet in materiële zin maar naar wat er in je hart zit. Kerst is even stilstaan. Genieten van elkaar, even geen ellende. Deze kerst wordt een speciale. De eerste zonder Jan. We zouden ervoor kunnen kiezen om dit jaar het over te slaan. Maar dat doen we niet.

We gaan gewoon ons ding doen en we ontdekken wel wat dat dan voortaan zal zijn. Jan en ik zouden dit jaar samen een nieuwe kunstkerstboom gaan kopen. De oude was enorm en werd elk jaar lelijker. Dan zouden we gaan voor 1 waar al lichtjes inzitten. En één waar je niet je niet uren mee bezig was om hem in elkaar te zetten.

Want vorig jaar nam Jan de honneurs waar om het ding in elkaar te toveren omdat ie thuiszat met een wondje aan zijn voet. Ik had al een paar jaar gezegd dat het echt takkenwerk was en hij was het met me eens na uren te kijken welke tak nu waar moest. De helft van de kleurlabels was er namelijk afgevallen en dat maakte het allemaal niet makkelijker.

Dus de boom verdween na kerst richting de stort. Dat is in dit geval wel een voordeel zullen de kinderen vinden want dat betekent dat ze nog niet elke dag tegen een opgetuigde boom aan moeten kijken. Dit jaar wordt het trouwens een echte denk ik want de kunstbomen liggen toch wel in een andere prijsklasse.

Maar goed ik zit nu dus opgescheept met de drang om te boel kerst klaar te maken. Ik wil een boom en een fairy bell en een krans op de deur en kleden aan de muur met lichtjes. Eigenlijk wil ik gewoon een paar ongecompliceerde dagen zonder verplichtingen en toestanden … Even in de rust in huis en hoofd. Nog een paar weken wachten.

Zeg het maar !