Blog,  Hee Alex

Hee Alex !


Nou had je me zo’n leuk envelopje gestuurd wat ik gebruiken kon bij berichten zoals deze …. En nu ben ik hem kwijt. Heel suf …. Excuus ! Update; gevonden !.

Ik kan het zelfs niet wijten aan Corona volgens mij 🙂 Wat een toestand toch allemaal hè ? Alles gaat anders. Ik moet vaak denken aan je moeder en aan jouw bezoekjes aan haar. Meerdere malen per week de gang door de deuren en vervolgens naar de kroeg.

Zij leeft in haar eigen schimmige wereld maar ik kan me voorstellen dat je graag weer eens bij haar op bezoek zou willen. Vooral omdat je niet weet hoeveel tijd jullie samen hebben en hoe ze op je zal reageren als je een poos niet geweest bent. Schiet het al met je boek ?

Respect

Ik lees veel tweets van je over een onderwerp wat je na aan het hart ligt ‘; respect voor de chauffeur. Respect voor wat jullie doen en waar jullie voor staan als beroepsgroep. En ik ben helemaal met je eens dat het beroep (of zal ik het roeping noemen ? ) last heeft van onderwaardering.

Ik vraag me alleen af of mensen oproepen om respect te tonen zoveel effect zal hebben. Heel veel mensen denken niet zover na. Dat pakketje uit China komt pas in beeld als er iemand aanbelt om het af te leveren bij de meesten toch ? Daar zouden ze eens wat aan moeten doen ; informatie en voorlichting.

Transport en zo

Zoals je weet zijn we hier ook een transportgezin. Man al jaren on the road, beide jongens staan op het punt om straks aan de opleiding te beginnen. Ook hier merken we dat Corona best grote invloed hebben op ons doen en laten.

De kinderen zijn al weken thuis en hebben op verschillende manieren online les. Ook bij J is er minder werk en het werk wat er is moet verdeeld worden over alle chauffeurs. Deze week aan de rit maar Joost mag weten wat er volgende week op de planning staat. Gelukkig kunnen de werkgevers gebruik maken van de NOW regeling. Dus als het goed is raakt niemand zijn baan kwijt. Alhoewel we allemaal wel een aantal transporteurs kunnen opnoemen die waarschijnlijk nu al kijken of ze er ook beter van kunnen worden.

Bucketlist

Dat is wennen voor ons allemaal …. Het is een leerproces zullen we maar zeggen. Dat zal bij jullie niet anders zijn. Wie had ooit gedacht dat het zo uit de klauwen zou lopen ? Ik niet ! We hadden Sars, Mexicaanse Griep en nog een paar dingen maar een intelligente lockdown hadden we nog nooit en om eerlijk te zijn stond die ook niet op mijn bucketlist.

Ook niet op de jouwe denk ik …

Hou hem tussen de lijntjes vannacht en de glimmende kant boven !

Jet

Alex en ik hebben beide een blog en liefde voor de transportwereld. We schrijven online over wat ons zoal bezig houdt. Je vindt de blog van Alex hier !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: