Hee Alex !

Vrijdag : bijna weekend! Heb je je 4 foto’s al gemaakt ? Leuk initiatief op FB ! Hier ook het weekend voor de deur. Kort wederom want man gaat 3 zaterdagen op cursus. En ja ik weet dat het moet en zo maar ik baal er een beetje van.

4 weekenden op rij eigenlijk alleen de zondag …. Zelfs voor een doorgewinterd chauffeursgezin is dat even pittig. Zondag wordt hijvan16 17. Ook hij staat in de startblokken om chauffeur te worden, net als zijn 11 maanden ouders broer.

Beide al druk aan de slag bij hun bbl bedrijf. En als ik naar ze kijk, kan ik alleen maar trots zijn op hun werklust en instelling. De oudste die op het mooiste waddeneiland hard werkt om straks ook op de één of andere manier iets in het transport te gaan doen. Ons drietal komt er wel.

Als ze logisch na zouden denken en gehecht waren aan hun vrije tijd komen ze een ander beroep. Beter betaald en mooiere werktijden. En toch kiezen ze voor de grote baan. Met bijpassende auto.

Wat is dat toch ? Waarom doe jij het nog ? Elke nacht op onchristelijke tijden opstaan en gaan. De laatste anderhalf jaar waren jullie werkzaam in een vitaal beroep maar naar de wc gaan bij laad-of losadressen was er vaak niet bij. Restaurants gesloten, douchen onderweg een avontuur. Nu zal jij niet zoveel last hebben gehad van de laatste dingen maar goed …

Weinig respect van medeweggebruikers, stomme rijtijdenbesluit. Man vindt nog steeds dat hij de mooiste baan ter wereld heeft. Elke week weer zonder gemopper de baan op. Korte weekenden die erbij horen. Een cao die minimaal is …

Waarom doe je het nog ? Misschien kan je daar eens over nadenken als je bezig bent met je avondwandeling of op het terras van je 2e thuis een biertje wegtikt.

Groetjes uit huize chaos !

Jet

Zeg het maar !