Blog

Heimwee naar de BOING

En plots kwam van alle kanten slecht nieuws over jonge mensen. Het verdriet wat Loes en Arnee en hun families verbindt is immens. Via social media leefden veel mensen mee, berichten werden gedeeld, zoekacties werden op touw gezet. Twee jonge mensen die plots van de aardbodem leken verdwenen ….

En dan beide keren de vondst van een lichaam in het water, afzettingen, schermen en uren later de mededeling dat het inderdaad hen betrof. Families die er waarschijnlijk rationeel al vanuit gingen dat het er iets heel erg fout was maar hoop hielden in hun hart …. Nooit meer ze zien, spreken, vasthouden. Ik kan wel denken dat ik me het voor kan stellen maar dat kan ik helemaal niet. Wij hebben geen kind verloren in de bloei van hun leven dat door een stom ongeluk abrupt is geëindigd.

Vrienden die nooit meer een appje zullen kunnen sturen, die nooit meer eens gezellig op stap zullen gaan met Arnee of Loes. Verdriet is een olievlek. Zoveel mensen die geraakt worden …. En wat is social media dan een mooi middel om aandacht te vragen, dingen te organiseren en mensen op de hoogte te houden ! De communicatiekanalen van nu, niet te vergelijken met vroeger. Niks niet wachten op het 8 uur journaal met direct daarna een boing en ernstige man die begon met “de politie vraagt uw aandacht”.

En toch heeft al die open informatie ook zijn nadelen. Er zijn mensen die vinden dat ze recht hebben op alle informatie na de vondst. Die precies willen weten wat er aangetroffen is en zelf theorieën gaan ontwikkelen omdat blijkbaar een ongeluk niet spectaculair genoeg is. Er moet gewoon meer aan de hand zijn. Verkrachting, ontvoering met de dood ten gevolg en oh lord als er een azc is in de buurt is dan moet dat er ook wat mee te maken hebben.

Ik las ergens een bericht waarin letterlijk gesteld werd dat de familie en politie verplicht waren om alles te vertellen want we hadden allemaal geholpen toch ? Zonder “ons” is de politie immers nergens ? Nou ik ben geen deel van “ons” en wil het niet worden ook. Het is allemaal al erg genoeg voor een ieder die de beide mensen goed kenden. Hoezo verplicht om alle lugubere details prijs te geven ? Wat willen dergelijke mensen weten dan ? Of het lichaam nog intact was ? Of dat het al in staat van ontbinding was ? Wat willen dergelijk ramptoeristen weten dan ? Alsof het recht op privacy en in stilte kunnen rouwen plots opgegeven moet worden omdat berichten zijn gedeeld. Ik snap dat dus echt niet.

Er zijn momenten dat ik heimwee heb naar de BOING, net na het 8 uur journaal ….

Ik wens alle mensen die geraakt zijn door het overlijden van Arnee en Loes heel veel sterkte voor nu en voor later. Onze gedachten zijn bij jullie !

One Comment

  • creatieveik

    Ik kan me er ook zo boos over worden .. ik ben altijd ‘blij’ voor de mensen dat hun dierbare is gevonden en dat is genoeg .. ik hoef niet meer te weten. Ik snap je punt!
    Fijne dinsdag .. groetjes Henrike

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: