Blog

Heimwee naar Twente

Al tijden hou ik Pathé Thuis in de gaten of “de beentjes van Sint-Hildegard” al te huur is. We houden allemaal van Herman Finkers toch ? De man die op een typisch twentse manier uit de hoek kan komen zonder dat echt over de rug van anderen te doen. Bij Herman geen gevloek elke 3 minuten.

En als ik hem hoor praten krijg ik spontaan heimwee naar de streek waar ik tot mijn 8ste gewoond heb. Het dialect, de omgeving. Ie met oe gezeur. Dat werk. Oldenzaal,Glanerbrug, de Holterberg. Het pleintje waar we fietsten,de school. De Janninksweg nr 69 in Enschede.

Ik woon al veel langer in Groningen en ik ben ook een oprechte Grunninger maar met twentse roots die ik nooit zal vergeten.

PS : Pathé Thuis ; waarom is de film tijdelijk niet te huren ???

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: