Blog

Hemels

Vandaag is het hemelvaartsdag en ik vertelde onze oudste dat je je vroeger niet voor kon stellen dat bijna alle winkels open waren. Vroeger was het stil, zoals op een zondag.

En nee dit is geen verhaal over dat het vroeger altijd beter en mooier was want dat is niet zo. Alleen had de Jumbo misschien niet de actie moeten hebben ; 3 katten bier 50% korting. Je kon namelijk lopen op de hoofden vanmorgen.

Dit ook zonder waardeoordeel want wij liepen er tenslotte ook:) Dit jaar ook geen strandheemfestival. Drie dagen getuigen mensen over hun liefde voor en vertrouwen in God. En of je er nu wel of niets mee hebt, de sfeer voelt altijd gemoedelijk en blij. En dat zouden we in deze tijd wel meer kunnen gebruiken toch?

Waar staat Hemelvaartsdag eigenlijk voor?

Op Hemelvaartsdag of ‘s Heren Hemelvaart wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, zijn Vader in de hemel, negenendertig dagen na zijn opstanding uit de dood. De viering is onderdeel van de paascyclus en daarin telt Hemelvaartsdag als de veertigste paasdag.

Gisteren was ik op een plek die voor mij dicht in de buurt komt van de hemel. Vergezichten, groene en gele akkers, blauwe lucht en wat wolken. Daar kan je je gedachten loslaten en alleen genieten van wat misschien onze Lieve Heer wel geschapen heeft.

Vandaag blijven we verder thuis. Want met al die regels en mensen die duidelijk laten blijken dat iedereen thuis had moeten blijven behalve zijzelf … Nee bedankt !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: