Herhaling

Ik ga jullie dingen vertellen die jullie allang weten. De kracht van herhaling, van routines. Gisteren had ik een offday. Geen zin om ook maar wat te doen. In het kort ; ik heb mijn tijd verdaan met totale onzinnige dingen en had s avonds geen puf meer om het aanrecht op te ruimen.

Borden op het aanrecht, pannen niet omgespoeld. Ik had er geen zin meer in. En dat is direct de bottle neck hier. Geen zin hebben. Het is een taak van niks en je bent klaar in 10 minuten. En toch kan ik mezelf er niet toe zetten om het even te doen.

Spijt als haren op mijn hoofd vanmorgen toen ik werd aangestaard door 3 borden met de resten van het pastagerecht wat eigenlijk voor vandaag op het menu stond. Ik moet toch een manier zien te vinden om die routine vast te houden.

Elke avond gewoon de boel opruimen. Het schijnt 30 dagen te duren voordat een handeling een routine wordt. Vandaag dag 1. Je hoeft namelijk geen zin te hebben om iets te doen ; just do it !

One Comment

  1. creatieveik

    Sinds Flylady mijn huis is ingevlogen zit er veel routine in mijn dagen .. waaronder de shiny sink aan het einde van de dag. Manlief heeft er wel eens een handje van om op zijn ‘afwasdag’ de vaat te laten voor de volgende ochtend, daar kan ik inmiddels niet meer zo goed tegen.

Zeg het maar !