De toon en de muziek

Afgelopen week verscheen het rapport over hoe het nu verder moet met ons land en de boeren. Ik heb al verschillende berichten geplaatst over wat ik ervan vind dus ik volsta even met de mededeling dat ik achter onze agrariërs sta.

Remkes

Goed het rapport wat door dhr. Remkes werd gepresenteerd wordt door verschillende partijen op verschillende manieren geïnterpreteerd. De één vindt het een mooie opening ; een ander vindt dat er niks nieuws instaat. De één vindt dat dhr Remkes de boeren een hart onder de riem steekt ; de ander voelt het als een messteek in de rug. Zoveel mensen, zoveel meningen. Waar een klein land groot in kan zijn.

Verbazing

Ik was vooral erg benieuwd naar de reactie van BBB. Ik ben het lang niet met alles eens wat de partij uitdraagt maar op het punt van onze boerenstand denk ik wel dat ze het beste voor hebben met ons land en de boerengezinnen die dag in dag uit bezig zijn om vele monden te voeden.

Als beginnende partij moet je wel van goede huize komen om een breed draagvlak te creëren binnen ons politieke bestel. De afgelopen peilingen lieten een gestage stijging zijn dus op dat gebied zijn ze goed bezig.

Ik viel dan ook bijna van mij stoel toen ik Carline van der Plas in de kamer hoorde verklaren dat ze een grapje had gemaakt toen ze tegen de heer Remkes zei dat ze toch wel stiekem een beetje verliefd was geworden op hem.

Huh ?

Er wordt na maanden een rapport overhandigd waar met name de agrarische sector in spanning op heeft gewacht. Jouw achterban. En dan zeg je als grap dat je stiekem een beetje verliefd bent geworden op de schrijver van het stuk. Omdat je vindt dat de toon die gebezigd werd tijdens de persconferentie een stuk beter was dan die van het kabinet. Natuurlijk snapt iedereen dat het een grap was. Tenminste daar ga ik vanuit.

Maar lieve help … Als je wilt worden gezien als serieuze volksvertegenwoordiger is dit nou niet de manier lijkt mij. Want op dat moment spreekt jouw mond de boodschap waarvan je denkt dat je achterban die wil overbrengen toch ? Jij staat daar als vertegenwoordiger van Gerrit met zijn koeien, als vertegenwoordiger van Agnes met een akkerbouwbedrijf en als vertegenwoordiger van Hans en Janneke die bloembollen telen. E

Ook als vertegenwoordiger van Jet die wil dat de bloemkool , de boontje en de karbonade uit Nederland komen en geproduceerd worden voor een prijs die voor alle partijen aantrekkelijk is. Mooie praatjes hebben we genoeg gehoord. En laten we eerlijk zijn : Remkes wist het leuk te brengen maar het vergt wel enige bestudering van het verslag om er een mening over te hebben. Want wie schrijft die blijft en op hetgeen wat op papier staat wordt straks beleid gemaakt.

Uit de maat

Het is de toon die de muziek maakt en deze liefdesverklaring voelde toch een beetje uit de maat en lichtelijk vals. En al verklaar je daarna tig keer dat je standpunt niet veranderd is, dat je nog steeds achter de boeren staat …. Er is een klein zaadje geplant en het wordt nog hard werken om wat daaruit opkomt uit te roeien. Mijn stem gaat op dit moment nog steeds naar BBB omdat ik oprecht denk dat de partij onder leiding van Caroline van der Plas het beste voor heeft met de boeren en de mensen op het platteland maar misschien is het wel handig om iets minder spontaan te reageren bij dergelijke belangrijke dingen.

Zeg het maar !