Het is er de tijd voor !

Vind ik dan …. Ondanks die warme dagen van deze week (en volgens mij is het nog niet koud buiten) begin ik al in de herfstmodus te komen. Zin in de lange avonden met de gordijnen dicht en de kaarsen aan. Maar het meest verheug ik me op de stamppotten ! Voor mij is dat echt een traktatie. Ik lust op dat gebied bijna alles.

Nu wil het geval dat het nog maar afwachten is wanneer iedereen aan kan schuiven voor de warme prak en dat wordt alleen maar erger als ze straks hun rijbewijzen hebben en de baan op gaan. Tijd voor een plan de campagne ! Ze krijgen deze keukenprutser niet gek. 🙂

Nu ben ik ook al een poos me aan het oriënteren op mealpreppen. Dat klinkt viezer dan het is. Het is gewoon een dagje in de keuken staan en verschillende gerechten koken om die vervolgens in te vriezen. In ons geval is dat handig omdat we een stamppothater binnen de poorten hebben (je snapt het niet !) en ook manlief vindt een zelfgekookt prakje ook wel lekker onderweg. En dan hebben we ook nog onze oudste die het fijn vindt om wat mee te nemen als ze weer naar haar 2e thuis gaat.

Als eerste staan deze op mijn verlanglijstje. Ze zijn herbruikbaar (goed voor het milieu !) en het pakket bevat alle 3 uitvoeringen . Het is wel even een uitgave maar dan heb je ook wat.

En dan begint het hogere denkwerk ; wat vindt wie lekker ? De één houdt niet van jus, de ander wel. Maar die houdt weer niet van stamppot. Dan hebben we nog de man des huizes die alles lust maar roept dat het wel goed in zijn koelkast moet passen. Dochter vindt alles wat ik kook lekker nu ze de deur uit is. Ik ben dus op zoek naar ovenschotels die je in kan vriezen en zo hup de magnetron in kan gooien. De onze heeft een express cook stand. Nog nooit gebruikt maar blijkbaar kan je daar dus diepgevroren voedsel ingooien en heb je even later een smakelijke maaltijd.

Oh en dan bedenk ik nu dat ik ook nog komkommer in het zuur wil maken. Zo lekker bij stamppot boerenkool !

Keukenliefde legt hier helemaal uit hoe je dat doet ! ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele mega-trek na het bekijken van haar website ! (het water loopt me al in de mond hier en het is nog maar 8 uur ….

Binnenkort een blog met allerlei lekkere recepten die uitermate geschikt zijn voor mealprepping !

Zeg het maar !