Blog

Het kamerlid en Piet

Iedereen gelijke rechten ! We gaan er prat op dat we in Nederland dat principe aanhangen. Of je nu voor een dubbeltje geboren bent (dat is 10 cent voor de mensen die geen idee hebben) of voor een kwartje (25 cent) ; we willen dat iedereen gelijke kansen heeft.

Dat theorie en praktijk vaak ver uit elkaar liggen is een gegeven. Er zijn mensen die heel veel bereiken in hun leven en er zijn mensen die hun hele leven blijven ploeteren. Beide dezelfde inzet, alleen andere omstandigheden. Geluk speelt ook een rol.

Moord

We willen ook dat iedereen in dit land op dezelfde manier berecht wordt. Als een magistraat iemand vermoordt moet hij dezelfde straf krijgen als Klaas driehoog achter. Bij dezelfde omstandigheden natuurlijk. Dat ook dit vaak lastig is is ook bekend.

Als je bijvoorbeeld Isabella Diks heet dan heb je de wind mee. Je bent even wethouder in Leeuwarden, verruilt het friese pluche voor een haagse zetel en laat je salaris van 115000 euro aanvullen met 7000 euro wachtgeld van de gemeente Leeuwarden want ze heeft een bestedingspatroon waar ze nu eenmaal aan gewend is.

100.000

Nu is dit niet strafbaar maar erg netjes is het ook niet. Je maakt de keuze een andere baan te accepteren alleen wil je niet inleveren op je salaris. Nu ben ik niet bekend met het hebben van een jaarsalaris boven een ton maar het lijkt me dat 7000 euro bezuinigen niet zo lastig moet zijn.

Jesse (ik rij in een benzineslurpende bak maar vind dat jij moet fietsen voor het milieu ) Klaver en de rest van Groen links floten haar terug en ze beloofde de vergoeding stop te zetten en het bedrag terug te betalen. Een maand later kwam aan het licht dat Mevrouw Diks als woonplaats Leeuwarden had opgegeven maar in den Haag woonde en bijna 16000 euro aan onterechte reiskostenvergoeding ontving.

Anemoonstraat 3b

Ook dit bleek niet strafbaar te zijn want de wetgeving voor kamerleden is soepeler dan die voor Piet uit de Anemoonstraat 3b. Want als 3B geen geregistreerd adres is kan Piet fluiten naar zijn uitkering. En als Piet denkt ; ik plak even de banden van iedereen in de buurt en vraag daar 5 euro per band voor … Dan zijn de rapen gaar.

Ik denk dat Piet er niet klaar mee is als ie sorry zegt en de behaalde “winst” terug betaalt aan de sociale dienst. Dan volgen rechtszaken en kortingen en in het ergste geval stopzetten van de uitkering. Het ergste is dat Piet dat geld gewoon nodig heeft om de boel rond te breien financieel. Het excuus dat ie gewend is aan een bepaald bestedingspatroon gaat voor Piet en zijn gezin niet op. Dan laten we in Nederland het principe los dat alle regels voor alle mensen gelijk zijn. Isabella en Piet.

Zo werkt de politiek

Piet zal waarschijnlijk nooit verhuizen, altijd elke cent om moeten draaien en zijn hele leven onder strenge controle blijven van de uitkeringsinstantie want eens een dief, altijd ….. Dit in tegenstelling tot Isabella Diks die vanaf heden wethouder is in de gemeente Groningen. De 20 tegenstemmen deden haar niets, zo werkt politiek nu eenmaal. Ik zou het Isabella oprecht gunnen eens een poos het leven van Piet te leiden.

Voor sommige mensen zijn daden wel strafbaar terwijl anderen wegkomen met klinkklare fraude omdat er voor hen andere regels gelden. En daar word ik een beetje beroerd van ….

NB ; hier schreef ik al eerder een blogje over mw Diks

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: