Het kan maar klopt niet ..

Natuurlijk wist ik dat het kon. Ik lees ook dingen en zo. Maar als je er dan zelf mee te maken krijgt wordt het toch even een ander verhaal.

Je hebt een B.V. met personeel. Het loopt niet zo lekker en een week voor de kerst moet je je personeel vertellen dat de zaak verkocht is (5 voor 12 anders helemaal einde verhaal).

Dat zag het personeel misschien wel een beetje aankomen want de signalen waren wel heel duidelijk. Salaris later (of niet). Natuurlijk zijn de mannen blij dat ze door deze overname werk houden ! Alles is beter dan je hand op moeten houden bij het UWV.

Je vertelt tijdens die bespreking dat het voor jullie ook allemaal niet meevalt. 6,5 jaar geleden beginnen met de ambitie om uit te groeien naar 40 trekkende eenheden en dan eind 2021 op het randje van bankroet staan met 9 trucks.

De redenen die aangevoerd worden zijn Corona, schades en veel ziekteverzuim (soms langdurig) .

Je gumt alles uit wat aan de firma doet denken en op het bord in de tuin staat na 3 dagen al de naam van het administratiekantoor wat je ook bezit.

En op 30 december verander je even snel de naam van de transport B.V. bij de kamer van koophandel. Heel slim. Zo rommel je lekker door. En wettelijk gezien kan dit allemaal dus je kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze het doen. Maar het klopt niet …

Vind ik …

(We gaan er trouwens vanuit dat de ex werkgever de zaken netjes af gaat handelen met de chauffeurs. Ik vind het alleen verbazingwekkend dat voor de één “we hebben niks meer” de voedselbank betekent en voor de ander een nieuwe naam op het bord in de tuin )

Zeg het maar !