Hoe ver zijn we gezakt ?

Gisteren was mw Kaag in Kiev om te praten over de oorlog. Het is wel duidelijk dat de wederopbouw miljarden gaat kosten daar. En Mw Kaag zei alle steun toe die nodig is. Want zo zijn wij Nederlanders.

Vandaag een melding via de nieuwssites ;

Het Rode kruis heeft een gironummer opengesteld voor donaties. Er is namelijk een grote groep mensen die voedselhulp nodig hebben. In Nederland. Hier.

Het Rode Kruis heeft gironummer 5125 geopend voor voedselhulp in Nederland. De organisatie merkt dat de vraag naar voedselhulp toeneemt en wil dat dubbel zoveel mensen deze hulp krijgen. “Van 20.000 bereikte mensen in 2022 naar minimaal 40.000 in 2023.”

Ik verwacht dat Mw Kaag vandaag nog op de stoep staat bij het Rode Kruis om hulp aan te bieden. Want zo zijn wij toch ? Wij Nederlanders ? Oh wacht ….

Hoe ver zijn we afgezakt in dit land ? Natuurlijk vind ik dat we ons deel moeten leveren in Oekraïne. Maar laat het leed daar de problemen hier niet overvleugelen alsjeblieft. Politici die staan te juichen en zichzelf op de borst te slaan omdat er ontbijtjes op school worden uitgedeeld. Voedselbonnen voor tieners.

Het blijft toch bijzonder dat we nationaal niet overal geld voor hebben om met het kabinet te spreken maar zodra het buitenland een beroep doet we blijkbaar geldbomen hebben die maar vrucht blijven dragen.

In Nederland …. Ik heb er geen woorden voor.

Zeg het maar !