Blog

Hou toch je (moor)kop !

Er was nogal wat beroering over de veganistische bakker Jurgen Verwoerd die de Moorkop in de ban deed en aankondigde deze voortaan de Roomkop te gaan noemen. Er waren namelijk klanten die de naam Moorkop niet meer van deze tijd vonden. Iets met racisme, kolonialisme of een ander-isme. Nu zal het me een lieve vreugde zijn hoe dat ding heet. Als ie maar smaakt en niet stiekem nog bevroren als ik hem wil verorberen.

Slim

Ik dacht ; die bakker is best heel slim. Goedkope reclame, een hoop opschudding met een gigantische naamboost. En het kost hem geen cent. Of zou er echt een klant zijn geweest in Monster die officieel protest heeft aan getekend tegen de benaming Moorkop ?

Ik vond de reacties op dit alles wel vermakelijk in het begin eigenlijk. Maar toen maakte ook de HEMA bekend dat de Moorkop omgedoopt werd tot chocoladebol. De f*cking HEMA mensen. De normaalste zaak van de wereld gaat wederom mee in de hedendaagse gekte. Ja ik weet dat ie niet anders zal smaken en zo. Maar zijn we nu in dit land helemaal van het pad af ?

Niks mis mee ! De Moorkop !

Uilskuiken

Het begint zo langzamerhand een trend te worden dat zodra 3 paarden en een uilskuiken ergens over klagen, we onmiddellijk over gaan tot actie. En om eerlijk te zijn ben ik daar helemaal klaar mee. De negerzoenen verdwenen, zwarte piet is op sterven na dood, kerst zit op de schopstoel. Politiebureaus mogen niet meer bemand worden (welke politieke partij maakte daar ook alweer een punt van ?), we hebben genderneutrale toiletten ….

Naar mijn idee is het evenwicht totaal zoek of ligt dat nou aan mij ? Of is het in de mode om te klagen ? Want dan wil ik dat die bakkerij omgedoopt wordt tot Mijn Koekjes in plaats van My Cakes (we wonen tenslotte in Nederland) en ik eis dat het woord kop niet meer gebruikt wordt behalve in het geval kaaskop. Maak er maar cultureel erfgoed van of zo ….

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: