How to deal with …

Vorige week was er 1 die de boeken ingaat als 1 met de waardering -10.

Er gebeurde nogal wat. Robben stopte met voetbal, Limburg liep onder water en Peter R de Vries overleed na een aanslag op zijn leven een week eerder. Dat laatste veroorzaakte een tsunami op social media. Ik koos er die dag voor om Netflix aan te slingeren en me te onthouden van commentaar.

Mensen die mij kennen weten wat voor prestatie dat is. Maar bij deze mijn duit ; ik gun niemand de dood op deze manier en hij was uniek in zijn vasthoudendheid en heeft veel mensen bijgestaan. Daarvoor hulde. Maar als je openlijk je gaat bemoeien met de zaak tegen de zwaarste crimineel en beveiliging weigert …. Dan was dit een kwestie van tijd.

Ik kan zo slecht tegen dat heilig verklaren. Dat ophemelen. Nogmaals ik gun het niemand maar als je je vinger in het stopcontact stopt loop je kans dat je onder stroom komt te staan. Ik zou bijna zeggen shoot me maar dat lijkt me enigzins ongepast.

En dan Robben. De man van glas stopt en ik vind ik jammer maar begrijpelijk. Ik ben fan van die man. Niet dat ik veel verstand heb van voetbal maar ik vergeet nooit dat rondje in zijn eentje langs de Nederlandse supporters na een verloren wedstrijd. Dat tekent hem. Hopelijk vindt hij ergens een plekje waar hij motivator kan worden van mensen die wat willen bereiken op sportief gebied.

Bij de beelden van de overstromingen in onder andere Limburg rillingen over de rug. Wat een ellende ! De kracht van water is immens. Natuurgeweld in optima forma. Huis en haard verliezen, mensen die omgekomen zijn. Onvoorstelbaar als in Groningen woont.

Bovenstaande dingen zijn allemaal erg. Oké dat Robben stopt is natuurlijk minder schokkend dan moord op een journalist (laat ik dat nog even expliciet vermelden) maar ook dat is een memorabel feit. Met deze dingen kan ik allemaal dealen.

Het ligt wat moeilijker om dat te doen met het feit dat een twittermaatje uitbehandeld is en nu thuis bezig is met het het laatste stukje leven. Ik hoop zo dat haar en haar geliefden nog een lange waardevolle periode samen mogen hebben. Van al het nieuws afgelopen week is dit wel hetgeen waar ik het meest van slag van ben …

Zeg het maar !