Huilen

Ik deed zondag even wat boodschappen bij de Jumbo. Niks bijzonders, veel huismerken. Echt de gewone dingen zoals boter, wat broodbeleg en zo. Jullie kennen het vast wel. En dan kom je bij de kassa en is het te betalen bedrag gewoon 78 euro. 78 ! Ik weet best wel dat alles duurder is geworden en dat je er niks aan kan veranderen en zo. En dat het bedrag 2,50 lager had kunnen zijn als ik die 2 pakken koekjes niet had meegenomen.

Ik was gewoon een uur van slag van dat bedrag. Het scheelde weinig of ik had er een traan om gelaten. En ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die opziet tegen boodschappen doen. Net als het checken van je energieapp. Ik denk oprecht dat ik een positief ingesteld mens ben en ik zie echt de mooie dingen in het leven nog wel maar als ik ons leven vergelijk met dat van een jaar geleden ….

Even voor de duidelijkheid ; we redden ons wel en er zijn mensen die écht knijp zitten. Dan heb ik nog helemaal geen reden tot klagen. Maar het leven is voor ons allemaal niet gemakkelijker geworden en dat vind ik best verdrietig.

Nou tot zover mijn klaagzang …. (die jullie kunnen lezen omdat de 3 musketiers de rekening hebben betaald voor komend jaar. Kanjers zijn het !)

Zeg het maar !