Hygge op de klei !

De mensen die mij kennen zullen niet verbaasd zijn als ik zeg dat ik een chaotisch typje ben. Niet alleen mijn gedachten gaan soms met me op de loop (zelfs gezinsleden zijn af en toe het spoor compleet bijster) maar ook in mijn doen en laten is chaos troef.

Ik ben ook altijd spullen kwijt. Een boek, mijn autosleutels, een haaknaald (die je atijd terugvindt als je een nieuwe hebt gehaald), mijn puzzelboekje. En als ik dan s avonds in mijn stoel hang heb ik geen zin om op zoek te gaan. Maar van alleen tv kijken word ik zo ontzettend gaar. Gapen totdat de tranen over mijn wangen lopen.

Maar mijn leidraad in mijn chaotische bestaan heeft hiervoor een oplossing ! Ik ben al lang een fan van Diane in Denmark. Ze is een online motivatie coach die tips geeft over het organiseren van een huishouding en de bijpassende hygge.

Hygge is een deens woord en laat zich niet gemakkelijk vertalen. Mijn interpretatie zou zijn de combinatie van gezellig, knus, veilig en comfortabel en dat dan zo goedkoop mogelijk. Of zoiets. Geluksmomentjes maken voor jezelf. Even de tijd nemen om te kijken naar de vogeltjes in de tuin.

Niet alleen de timer zetten om de bovenkant van de keukenkastjes te boenen maar ook 15 minuten nemen om te genieten van de eerste lentezon. Dat werk. Voor mensen zoals ik werkt dat perfect. Het flylady systeem (en fly staat niet voor vlieg(en) maar voor finally loving yourself) is voor mij een uitkomst. En je kan niet mislukken ; je bent goed genoeg en je begint niet opnieuw maar stapt weer in waar je even uitgestapt bent.

Voor mensen met huishoudelijk talent klinkt dat misschien stom en als dat ook voor jou geldt, dan feliciteer ik je oprecht ! Dan heb je een gave. Ik heb hem helaas niet. En ik vind het leven te kostbaar en te kort om me daar voor te verontschuldigen. Trouwens dat kan helemaal niet ; je verontschuldigen voor het ontbreken van een talent.

Goed terug naar Diane in Denmark ! Ze postte op YouTube een video over mandjes. En ik dacht : dat ga ik doen ! Een mandje met mijn spullen die ik gebruik voor mezelf ! Een mandje vol geluk naast je stoel ; wie wil dat nou niet ? Ik wel in elk geval ! Nu nog een mandje zoeken !

Mocht je nu benieuwd zijn naar de bijpassende beelden :

One Comment

  1. creatieveik

    Ik wil ook wel zo’n mandje met geluk voor mezelf .. En ook ik ben groot fan van haar, echt een heerlijk positief mens en van fly lady, dankzij jou ben ik er ‘ingerold’ en daar ben ik echt heel blij mee!!

Zeg het maar !