Blog

Iedereen of niemand !

Ja wij hebben er ook 1. Die s avonds gaat voetballen met een groep. Die BT box meeneemt en eerst naar de plaatselijke Poiesz gaat om wat te eten en te drinken te halen voordat ze samen gaan “hangen”. Het is van alle tijden.

Toen de nieuwe school werd gebouwd werd direct aangegeven dat het schoolplein een multifunctionele functie zou krijgen. Geen hekken, geen slot. Overdag het domein van de kinderen, s avonds parkeerterrein voor de sporthal en de tennisbaan.

Vandaag las ik op de fb pagina van De klister het volgende ;

De laatste tijd wordt ons schoolplein steeds meer als hangplek gezien buiten de reguliere schooltijden. We kunnen niet voorkomen dat jongeren dit doen maar we willen er wel graag aandacht aan besteden door met jullie te delen dat het schoolplein bedoeld is voor kinderen t/m 12 jaar. Mocht je toch behoefte hebben om te gaan “hangen” ruim dan in ieder geval het glaswerk en de rommel op en ga met het schoolplein om zoals je met je eigen waardevolle spullen omgaat. Bedankt.

Laat ik vooropstellen dat de jeugd inderdaad hun spullen op moet ruimen. Blik, glas, plastic …. Neem even mee naar huis ! Wat me een beetje irriteert is dat direct wordt gewezen naar de jeugd van boven de 12 inclusief foto van het bord waarop staat dat je boven die leeftijd niet welkom bent na schooltijd.

Mijn ervaring is dat je heel vaak kinderen daar ziet spelen die duidelijk onder de 12 zijn en flesjes drinken en chips mee hebben genomen. Nu is het vakantie en wat is er nu mooier dan samen spelen op het schoolplein zonder pleinwacht ? Ik snap ze wel ….

En ik snap de jeugd boven de 12 ook, dat ze ergens een plekje willen hebben waar ze een balletje kunnen trappen, stoere verhalen kunnen ophangen en slap ouwehoeren met elkaar. En laten we even eerlijk zijn ; voor hen is er niet veel.

Speek ze aan op hun gedrag maar geef ze de ruimte om ook een beetje jong te zijn. Het schoolplein zou zo multifunctioneel moeten zijn dat we er allemaal gebruik van kunnen maken. Anders had er geïnvesteerd moeten worden in een hek. Met een slot …

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: