Ik ❤️ de Friezen

Dat ik een ,met de voeten in de klei, plattelandster ben is denk ik geen verrassing. Ik hou van de nuchtere kijk op dingen, de doe maar gewoon dan doe je gek genoeg instelling en mag ik een biertje oh wacht doe er maar 2 mentaliteit.

“We” hebben het niet zo op de westerling die ons even komt vertellen wat we wel en vooral niet moeten doen. Die ons, kleikloeten, de maat gaat nemen zodra ze met hun kapitaal de mooiste huizen in het dorp hebben weggekaapt. Dat zijn vaak de mensen die de voormalige pastorie kopen en vervolgens klagen over de kerkklok die toch wel vaak luidt. Dat volk.

Ik las vanmorgen een stukje op Twitter over Mart Smeets die vorig jaar een lezing kwam houden tegen riante betaling. Mart die zichzelf nogal wat vindt en vindt dat wij dat ook moeten vinden. Ja die zin klopt gewoon. Echt. Hij sprak in Jubbega en dat leverde het volgende commentaar op :

Geweldig stukje ! Het schijnt dat Mart Smeets nooit meer naar Jubbega wil en daar zijn ze in Friesland niet rouwig om. Want op blaaskaken zit niemand daar te wachten.

Zeg het maar !