Ik heb het nog nooit gedaan …

dus ik denk dat ik het wel kan ! -pipi langkous-

Men neme een vaatwasser die onder het aanrecht moet worden gebouwd en een vrouw middenin een rouwproces die zich voorneemt nooit de klagende weduwe te worden. Zo weinig mogelijk in elk geval ..

Om die vaatwasser te kunnen plaatsen moet de oven eruit. Negen jaar trouwe dienst, 3 keer gerepareerd door Jan maar nu mag ie naar de ovenhemel. Dus moet de koelkast een stukje opschuiven anders krijg ik dat grote ding er niet uit. Maar dan zit de afvoer in de hoek in de weg. Overbodig dus kan verdwijnen. Oké dat kunnen we. Moet ik dat zagen of gewoon bruut geweld ? Ik kies voor het laatste en dat lost het probleem voor 75 % op. Maar de kraan een kwartslag draaien is een brug te ver.

Dan maar tijdelijk de koelkast ervoor (probleem tijdelijk opgelost!). De oven eruit en vervolgens het frame waar ie inzat. Best handig een 10 kuubs afvalcontainer voor de deur. En een sterke zoon ! Next ! Plank onder aanrecht verwijderen. Volgende probleem ; laminaat is op de plek van de oven breder dan voor het aanrecht. Dat betekent dat ik het kastje niet op kan schuiven. Het laminaat is ook beschadigd (oude koelkast heeft gelekt en daar zit nu een hele rare plek) en moet er eigenlijk uit. (Er zit voor de grote kast ook al jaren een kier van 5 cm omdat de nieuwe keukenkast minder diep was dan de oude.)

Het blijkt trouwens dat onder de kookplaat een aansluiting zit dus als ik het kastje opschuif moet de la een stukje ingekort worden, anders wil ie niet meer dicht. Joh … Oh en de spotjes in de afzuigkap moeten vervangen worden (dat kan ik absoluut !) en de muren zijn wel toe aan een opfrisbeurt. Leemgroen lijkt me wel wat … maar dan moet het plafond ook …..

Ik modder nog maar even voort voordat ik de hulptroepen in ga schakelen maar persoonlijk denk ik dat die Pipi ook maar wat uit haar nek stond te kletsen met haar “ik heb het nog ooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Ik ga even een paard optillen.

Zeg het maar !