#iksteundeboeren

Vandaag is er een groot protest in Stroe. Boeren en mensen die hun brood verdienen in de agrarische sector laten hun stem horen. De idiote stikstofplannen van het kabinet moeten van tafel !

Het is toch werkelijk te gek voor woorden dat een sector die al decennia lang bezig is om hun manier van werken te verfijnen en best bereid is om mee te denken op welke manier er met de natuur moet worden omgegaan gewoon op moeten zouten ?

Met je stikstof ! Man vroeger vloog de stront meters hoog als het tijd was om het land te bemesten. Ik zie mijn moeder nog rennen om de was van de lijn te plukken. Tegenwoordig is dat aan 348 regels gebonden en moeten er ongetwijfeld 9 formulieren ingevuld worden voordat de boer aan de slag kan.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat de boer met zijn tijd is meegegaan (deels gedwongen door Europese regelgeving). En omdat Nederland zo dom was om heel veel gebieden aan te wijzen als beschermd natuurgebied zit een complete sector in het nauw.

Je begint je af te vragen wat er nog meer in verborgen agenda staat die er ergens ligt want dat er plannen liggen om op die agrarische grond heel veel huizen te bouwen is allang niet geheim meer.

Laten we trots zijn op onze boeren ! Misschien zouden D66 en consorten zich eens moeten richten op grote Europese megastallen die zich hier mogen vestigen omdat dat zo afgesproken is in Brussel. Die managers zie je vandaag niet in Stroe hoor !

De mensen die vandaag protesteren willen gewoon blijven boeren. Doen wat ze al generaties lang doen van vader op zoon. Ik ben trots op onze boeren !

Zeg het maar !