Kiezers klaar ? Kleuren maar !

Over een paar dagen mogen we weer. Stemmen. En het maakt mij niet uit waar je op stemt, als je maar gaat. Elke partij heeft iets waar je blij van wordt en iets waar je van denkt ; mwah …. En ik snap het als je je afvraagt waarom je in godsnaam de moeite zou nemen want “ze doen toch precies wat ze willen daar in Den Haag”. Ik heb het om eerlijk te zijn ook een paar keer gedacht en toch ga ik wel.

Ik vind namelijk dat er iets moet veranderen. En nee ik weet niet of mijn stem daaraan bij gaat dragen. maar ik weet wel dat als ik niet ga ik gevoelsmatig ook geen recht van spreken hebt. En ik weet ook niet of ik over een poosje nog achter mijn stem sta. Of ik dan nog denk dat ik de goede keuze heb gemaakt. We gaan het zien ! Ik vraag niet aan jullie welke partij op jullie steun mag rekenen. Dat is voor een ieder een persoonlijke afweging en wat wonen we in een prachtig land dat er zoveel partijen mee mogen doen !

Maak je eigen afweging en je kan natuurlijk ook gebruik maken van de verschillende stemwijzers die online te vinden zijn. Je kan ook blanco stemmen.

Wat is dan het verschil tussen blanco stemmen en niet stemmen? Een blanco stem telt niet mee voor de uitslag, maar wél voor de opkomst. In het proces-verbaal van het stembureau wordt vermeld hoeveel blanco stemmen er zijn uitgebracht. Sommige mensen willen met een blanco stem laten zien dat ze verkiezingen wel belangrijk vinden, maar geen van de kandidaten geschikt vonden.

Zelfs als je geen hokje rood wilt maken heeft de gang naar het stembureau zin dus. Laat je stem horen ! Het is een groot recht waarvan ik vind dat je daar gebruik van moet maken. Mijn stem gaat naar Boerburgerbeweging en ik hoop dat ze de kiesdrempel gaan halen. We hebben namelijk ook mensen nodig die het platteland een warm hart toedragen, niet alleen in verkiezingstijd. Nogmaals het maakt mij niet uit wie je stem krijgt, als je hem maar uitbrengt !

2 Comments

  1. Corry

    Mooi gezegd Jet, ik ga altijd stemmen. Maar dit jaar wel wat langer gezocht naar de partij die het beste bij mij past. Ik stem dit jaar op een partij, die de AOW terug wil hebben naar 65 jaar, en het eigen risico van de zorgverzekering wil afschaffen. Allemaal eigen belang dit jaar. ?

Zeg het maar !